≫ 

Posle Estonije je bilo napeto, nismo mogli da spavamo: Jelovac opisao atmosferu pred meč odluke za Mundobasket! (VIDEO)

Pobeda nad Izraelom je i karta za Mundobasket i veliko olakšanje

  • 1

Krilni centar košarkaške reprezentacije Srbije Stevan Jelovac rekao je posle velike pobede nad Izraelom (97:76) i plasmana na Svetsko prvenstvo, da je pre samo nekoliko dana sve izgledalo značajno drugačije.

Srbija je u četvrtak poražena na jednu loptu od Estonije 71:70, iako bi većina navijača naših košarkaša mogla kuću da stavi da će protiv Estonije overiti vizu za Mundobasket u Kini.

Protiv Izraela je bila neophodna pobeda, iako su Izraelci u prvom meču slavili baš protiv naše selekcije i bili znatno teži rival od Estonije.

- Sigurno da se posle Estonije nismo osećali baš prijatno, bila je i napeta atmosfera i sve. Kao što su momci rekli, čast je pred ovoliko publike igrati, da nas dočekaju i da na kraju mi pobedimo 20 razlike Izrael koji je dobra ekipa - rekao je Jelovac novinarima posle meča s Izraelcima.

- Čestitam svim momcima, posebno ovima iz Evrolige koji su došli, tu je Lučić, Micić je probao, ali je imao bolove, Milutinov. Teodosić naravno. S njima smo bolje igrali, sad svako svojim putem pa na nove utakmice - dodao je Jelovac.

Nije mogao da veruje da će put Srbije do Kine i Svetskog prvenstva biti tako trnovit i da će poslednji meč odlučivati.

- Nisam očekivao, ali tako se desilo i potrefilo, hteli smo to da rešimo i ranije, ali zadatak smo na kraju ispunili. Sad sledi leto, pa ćemo videti kakva će situacija da bude - priča Stevan i odgovara na pitanje šta je igračima prolazilo kroz glavu posle Estonije.

- Teško pitanje... Mi smo išli da dobijemo, ali desilo se šta se desilo i kad smo došli kući nismo mogli da spavamo. Loše je uticalo na nas, imali smo dva treninga, opet jako malo vremena da se spremimo, ali dobro se sve završilo - zaključio je Jelovac.

Srbija sada čeka žreb za Mundobasket u martu, a onda i prvenstvo koje se igra od 31. avgusta do 15. septembra.

VIDEO - Milosavljević o velikoj pobedi nad Izraelom: Ma gde je bilo lako...

(MLJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    24. februar 2019 | 19:01

    Bravo Momci.a sad napad na igramo vrerujemo u vas .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA