≫ 

Srbija definitivno među nosiocima na Mundobasketu

FIBA izbacila novu rang listu posle završenih kvalifikacija i naša selekcija je i dalje na četvrtom mestu

  • 3

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se među nosiocima na Svetskom prvenstvu, koje će biti održano u Kini od 31. avgusta do 15. septembra.

ORLOVI I DALJE ČETVRTI TIM SVETA

"Orlovi" se nalaze među osam najbolje rangiranih reprezentacija na novoj listi Svetske košarkaške asocijacije (FIBA) koje će učestvovati na Mundobasketu, a ekipa Aleksandra Ðorđevića biće u prvom šeširu na žrebu koji će biti održan 16. marta u Šendženu.

Foto: AP/Tanjug

Srbija se nalazi na četvrtom mestu rang liste iza SAD, Španije, Francuske...  Nosioci grupa će, pored Srbije i domaćina Kine, biti još Sjedinjene Američke Države, Španija, Francuska, Argentina, Litvanija i Grčka.

Svetsko prvenstvo u košarci u Kini biće održano od 31. avgusta do 15. septembra.

GRCI UMESTO SLOVENACA, KINA UMESTO HRVATA

Osim Kine, sve ostale reprezentacije poređane su na osnovu trenutnog rejtinga koji imaju na rang listi FIBA, a koji se pravi na osnovu uspeha u poslednjih osam godina. A tu su prve Sjedinjene Američke Države sa 793,7 poena. Slede Španija (703,4), Francuska (650,2), Srbija (645,4), Argentina (626,5), Litvanija (623,0)…

Ovo je redosled prvih šest, i tu nije bilo dileme jer su se sve reprezentacije kvalifikovale. Međutim, na 7. mestu je Slovenija (621,9 poena), koja nije prošla kvalifikacije, pa je za nosioca određena prva sledeća ekipa – Grčka (602,2).

Deveta na FIBA rang listi je Hrvatska, ali ona ne bi bila nosilac i da se plasirala na Svetsko prvenstvo, jer je ubačena Kina kao domaćin (inače 30. na rang listi).

Osim Slovenije i Hrvatske, od bolje rangiranih ekipa nisu se kvalifikovali Meksiko (14.), Letonija (15.), Finska (21.)…

VIDEO: Sale će imati velike muke da sastavi tim od toliko kvalitetnih igrača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    27. februar 2019 | 12:23

    Moze samo neko da objasni kako smo cetvrti a trenutno smo aktuelni viceprvaci na SP, EP i OI...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA