≫ 

Kokoškov pred otkazom u Finiksu, ispucao je sve kredite

Srpski trener, izgleda, neće dočekati kraj sezone na klupi tima iz Arizone

  • 0

Prvi srpski trener u NBA ligi, ujedno i prvi Evropljanin na mestu prvog trenera nekog tima u najjačoj ligi na svetu Igor Kokoškov, na "tankom je ledu" u Sansima. Zapravo, taj led je toliko pred pucanjem, da brojni mediji "preko bare" tvrde da je srpski stručnjak pred otkazom i da je pitanje dana kada će doći do razlaza. 

Sansi su očajni ove sezone, doduše od tima iz Arizone nisu se očekivala čuda, ali učinak 12-50 (najslabiji na Zapadu i u ligi) i blede partije su navukle veliko nezadovoljstvo kod uprave i navijača, a kad je tako, trener je taj koji snosi najveću odgovornost.

Ključni problem po Kokoškova, sem, naravno, rezultata koji mu nikako ne idu na ruku, je smena generalnog menadžera Rajana Mekdonoua koji ga je doveo, umesto koga je u međuvremenu stigao Džejms Džouns.

Jasno je da Srbin ne uživa podršku koju je imao na početku sezone, usput beleži poraze u nizu, a situaciju mu ne popravlja mnogo činjenica da je nedavnim trijumfom u Majamiju prekinut niz od čak 17 poraza!

Upućeni u prilike u Finiksu tvrde da su odgovorni u klubu već krenuli da traže zamenu za Srbina, koji je letos postavljen sa ciljem da oko prvog strelca Bukera posloži solidan tim i promoviše mladu ekipu koja bi već naredne sezone napala plej-of.

Jedini plus koji se pripisuje Kokoškovu je forsiranje "rukija" Deandrea Ejtona koji se čini kao pun pogodak pošto u svojoj prvoj sezoni beleži "babl-dabl" u proseku po meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA