≫ 

Letonski "snajper" stiže u NBA: Braća Bertans konačno zajedno u najjačoj ligi sveta

Dairis je novi igrač Nju Orleansa

  • 0

Letonac Dairis Bertans (29) razišao se sa dosadašnjim klubom Armani Milanom i pristupio NBA ligašu Nju Orleans Pelikansima.

On će se "preko bare" pridružiti rođenom bratu Davisu koji je ove sezone, u dresu San Antonija, u vrhu liste najboljih trojkaša lige. Procentualno je najbolji, međutim to mu nije bilo dovoljno da se nađe na minulom ol-staru u takmičenju u brzom šutiranju trojki.

Što se tiče Pelikana, u jeku je rekonstrukcija tima koja je počela onog trenutka kada je prva zvezda Entoni Dejvis obznanio da želi trejd.

Ekipu je od tada napustio i Nikola Mirotić (prešao u Milvoki), a menadžment franšize iz Luizijane se u međuvremenu zahvalio na saradnji i plejmejkeru Timu Frejžeru čiju poziciju u rosteru bi trebalo da popuni Bertans.

I stariji Bertans je, poput mlađeg, ove sezone u vrhu liste najpreciznijih trojkaša, samo u okviru Evrolige, sa 37/69, odnosno 54 posto uspešnosti van luka za tri.

Videćemo da li će takvu preciznost održati i u najjačoj ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA