≫ 

Tomić pred košarkaški derbi: I Rivers je sada tu...

Prema rečima ovog stručnjaka, crveno-belima je i te kako prijala pauza

  • 0

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić izjavio je da je ekipa spremna za derbi 20. kola ABA lige protiv Partizana i da će ući u meč bez kalkulacija.

Utakmica između večitih igra se u nedelju od 18 sati (Arena Sport 1) i mnogo više znači crno-belima koji se bore za treće mesto na kraju ligaškog dela. S druge strane, Zvezda je definitivno prva.

- Derbi je kao što sam uvek govorio specifična utakmica, utakmica o kojoj se priča danima pre nego što počne. Mi znamo koji je naš cilj u ovom meču, znamo koliko je ova utakmica važna i za naše navijače i za nas. Kod nas nema kalkulacija, ni 0,0000 posto. Prvi smo na tabeli, obezbedili smo prednost domaćeg terena pred plej-of, za to smo se borili od oktobra meseca, ali ćemo se boriti na ovoj utakmici kao da ništa nismo osigurali ili obezbedili - rekao je Tomić za klupski sajt.

Prema njegovim rečima, potrebno je da ekipa odigra borbeno, čvrsto, ali sa puno pameti, u oba pravca.

Foto: MN Press

- Imaćemo halu u kojoj će biti naši navijači i želimo da iskoristimo tu ogromnu energiju sa tribina, ali moramo da je iskoristimo pametno i da budemo skoncentrisani na stvari koje smo se dogovorili pre utakmice. Bićemo kompletni, pauza nam je dobrodošla, tu je i Kej-Si Rivers, koji se imao vremena i dobro se uklopio u hemiju ekipe - poručio je Tomić.

Zvezda je nedavno izgubila od Partizana u finalu Kupa Koraća, bez Riversa, a Amerikanac jedva čeka debi u crveno-belom dresu.

- Važno je da uđemo čvrsto u utakmicu i iskoristimo energiju koju će nam dati naši navijači. Derbi je takva utakmica da je uvek uzbudljivo i neizvesno, tako je svuda, ali navijači Crvene zvezde pred kojima sam igrao i ranije, su definitivno naš šesti igrač i to treba da iskoristimo kao dodatno motivaciju - rekao je Rivers.

VIDEO:  Tomić objasnio koje su teške utakmice

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA