≫ 

Vrlo neprijatan poraz Denvera, Jokićeva boljka su faulovi - sad je već dobio ozbiljne kritike zbog toga (VIDEO)

Nagetsi ispustili 19 poena razlike, Pelikansi i bez Dejvisa "okrenuli" u Koloradu, Jokić igrao samo 22 minuta zbog problema sa faulovima, upisao 20 poena, 9 skokova i 7 asistencija

  • 0

Nikola Jokić i Denver drugi put uzastopno poraženi su pred svojim navijačima u "Pepsi Centru", posle Jute ekipu Majka Melouna nadigrali su i Nju Orleans Pelikansi rezultatom 120:112.

Izenađuje ovakav epilog pre svega ako se uzme u obzir činjenica da su Nagetsi u jednom trenutku imali i 19 poena viška, ali su i to uspeli da prokockaju.

Goste su do velike pobede predvodili Džru Holidej sa 29 i Džulijus Rendl sa 28 poena, dok je u poraženom sastavu Nikola Jokić bio najbolji sa 20 poena, 9 skokova i 7 asistencija, ali za samo 22 minuta.

Razlog skraćene minutaže našeg centra su rani problemi sa ličnim greškama, već do poluvremena sakupio ih je tri, pa ga je Meloun držao u igri u prvom delu meča samo šest i po minuta.

Jokić negoduje kod sudije na utakmici sa Nju Orleansom Foto: AP/Tanjug

Trener gostiju Alvin Džentri upravo je nedostatak Jokića u dobrom delu meča označio kao jedan od glavnih razloga trijumfa njegovog tima.

- Uspeli smo da ga nateramo da uđe u problem sa faulovima, a kad nije na parketu, ne može ni da poentira - "sjajno" je primetio Džentri.

- Međutim, i sa limitiranom minutažom uspeo je da nam ubaci 20 poena. On je sjajan, sjajan igrač, fenomenalan je. Uradili smo sjajan posao koji je potreban da se preduzme da se on zaustavi i maksimalno mu se oteža njegova igra - dodao je Džentri.

Treneru Denvera Melounu nije bilo do šale, zamerio je Jokiću što već drugi meč zaredom ulazi u probleme sa faulovima, a to se i te kako odražava na rezultate ekipe.

- Da, uvek je lepo kad svog najboljeg igrača možete da držite u igri više od 21 minuta - imao je ironičan osvrt Meloun na Jokićevu situaciju, pa uozbiljio priču.

- Drugi meč zaredom ulazi u problem sa ličnim greškama, moramo da izbegavamo takve stvari jer nam Nikola na klupi ne pomaže mnogo.

Denveru će skoncentrisaniji Jokić i te kako biti potreban u naredne tri utakmice, u tri teška gostovanja koja očekuju ekipu u San Antoniju, Los Aneđelesu protiv Lejkersa i u Ouklendu protiv Golden Stejta.

Džejkil Okafor u duelu sa Jokićem Foto: AP/Tanjug

KOKOŠKOV i SANSI "DOSOLILI" NA RANU LEBRONU I LEJKERSIMA

Konačno, pobedi se radovao i srpski trener na klupi Finiksa Igor Kokoškov čiji je tim savladao posrnule Lejkerse rezultatom 118:109 čime je produbljena rezultatska kriza Lebronovog tima.

Džejms je stigao do svojih brojki, bio je sjajan u Arizoni sa 27 poena i čak 16 asistencija, istina uz nešto slabije procente šuta (10/21 iz igre), ali sve to nije bilo ni blizu dovoljno da se savlada najslabiji tim lige.

Kokoškov je sve iznenadio idejom da Lebronu kao čuvara dodeli "ruki" centra Deandre Ejtona što je u izvesnoj meri dalo rezultata, a pored solidne defanzivne role, bivši igrač Arizona Univerziteta briljirao je u napadu sa 26 poena (10/14 penali).

- Zabavna utakmica, mislim da ću lepo spavati noćas - zadovoljno je poručio Ejton posle meča.

Uz njega, trijumf Sansa izneli su Buker sa 26 poena, Džekson sa 16 i Ubre sa 14.

Kod Lejkersa, Ingram sa 25 i Mekgi sa 21 poenom (10/10 iz igre) bili su daleko najbolji.

Bridžis poentira pored Džejmsa i Čendlera Foto: Tanjug/AP

Rezultati

Indijana - Orlando 112:117

Majami - Bruklin 117:88

Dalas - Memfis 81:111

Filadelfija - Golden Stejt 117:120

San Antonio - Oklahoma 116:102

Denver - Nju Orleans 112:102

Finiks - Lejkers 118:109

Juta - Milvoki 115:111

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Zvezda želi osvetu za poraz u finalu Kupa Koraća, a Partizanu je pobeda neophodna u borbi za 2. Ili 3. mesto pred plej-of. Kuvaće u košarkaškom derbiju od 18.00: kvota na keca je 1,45, na dvojku čak 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda – Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA