Divac, Peđa i Bogi priredili srpsko veče u Sakramentu: Naša trobojka se vijorila američkim parketom pred meč Kingsa (FOTO) (VIDEO)

Nedavno je Čikago organizovao srpsko veče, sada su to učinili Kingsi

  • 1

Poznato je da je Sakramento baza velikog broja Srba, pa su u tom duhu i Kingsi organizovali srpsko veče pred utakmicu sa Klipersima.

Vlade Divac i Predrag Stojaković posvetili su se organizaciji ovog događaja, a mnogi Srbi iz Džeksona, Sakramenta i Kalifornije generalno nisu hteli ovo da propuste.

Mnogi su potomci davnašnjih doseljenika iz Amerike, još iz perioda zlatne groznice i sredine 19. veka, ali se trude da uvek istaknu odakle su im koreni.

Zato se na svakoj utakmici Sakramenta mogu videti navijači u dresovima Srbije ili Jugoslavije, odnosno Sakramenta sa prezimenima Stojakovića i Divca.

Ovaj put je ta brojka bila znatno veća, a svi su dobili priliku da izađu na parket, ogrnuti zastavama Srbije, a priređeno im je još i druženje sa Bogdanom Bogdanovićem.

Nije tajna da mališani posebno vole Bogija, o čemu smo već pisali u velikoj reportaži iz najstarije srpske pravoslavne crkve u Americi.

- Dolaze nam svi košarkaši kad imaju vremena, ali NBA tempo je takav da su veliki deo godine u putu. Obiđu nas i Bogdan i Divac i ostali... Bogdan je obezbedio 20 karata za decu iz naše crkve, pa su oni redovni posetioci utakmica Kingsa i mogu zahvaljujući njemu besplatno da gledaju kako sada igra - rekao nam je otac Marko Bojović.

Kako to izgleda kada Bogi, Divac i Vlade ugoste, možete pogledati na fotografijama i snimku u vrhu teksta.

Foto: Eli Bradarić
Foto: Eli Bradarić
Foto: Eli Bradarić
Foto: Eli Bradarić
Foto: Eli Bradarić
Foto: Eli Bradarić
Foto: Eli Bradarić
Foto: Eli Bradarić
Foto: Eli Bradarić
Foto: Eli Bradarić
Foto: Eli Bradarić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    4. mart 2019 | 05:02

    Прелепо дивно догодине у Призрену

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA