≫ 

Drama, trojke Partizana za infarkt i pobeda Zvezde u poslednjim sekundama večitog derbija!

Kakav derbi u Pioniru!

  • 84

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 70:68 u neverovatno uzbudljivoj i napetoj završnici utakmice 20. kola ABA lige, kao domaćin u hali Aleksandar Nikolić.

Partizan je u samoj završnici bio na pragu senzacionalnog preokreta posle dve trojke Džoka Lendejla i Ognjena Jaramaza, ali je baš Ognjen u jednom od poslednjih napada uprskao, izgubio loptu i omogućio Zvezdi da stvori ključnu prednost.

Najefikasniji je kod pobednika bio Džo Reglend sa 18 poena, a sjajno ga je pratio Majkl Odžo sa 16. Dvocifreni su bili i Beron i Lazić sa 12, odnosno 10. U Partizanu se samo u prvom poluvremenu istakao Vanja Marinković sa 13 poena, Lendejl je ubacio 13, a Jaramaz je dodao 12.

Prvu četvrtinu Zvezda je počela veoma agresivnom odbranom, ali je to nosilo i određene probleme jer su vrlo brzo Reglend i Faje napravili dva faula.

Kapiten Branko Lazić je meč otvorio sopstvenom serijom od pet poena, a Zvezda je posle tri minuta povela 9:6. Domaćin je kontrolisao skok zahvaljujući Majklu Odžu. Bili Beron je u sedmom minutu dao trojku iz bloka za maksimalnih 16:10 u korist Zvezde, ali su crveno-beli nakon toga počeli da padaju u igri i do kraja četvrtine nisu postigli ni poen.

U međuvremenu se razigrao Džok Lendejl koji je hvatao ofanzivne skokove i iznuđivao prekršaje u reketu jer su bekovi Partizana uspevali uvek da mu doture loptu. Crno-beli su odlično odigravali i pik end rol iz kog je profitirao Nikola Janković pa je Partizan serijom 8:0 uspeo da preokrene do 13. minuta i povede 18:16.

Marinković je u tim trenucima ušao u seriju i odveo svoj tim do +8 sredinom druge četvrtine, Zvezda se sa linije penala vratila do poluvremena u egal meč, ali su crno-beli prvih 20 minuta okončali s prednošću 34:32.

Drugo poluvereme počelo je šokantno za Partizan. Dve trojke, Reglend, pa Lazić, poeni Berona posle ukradene lopte i buknula je serija Zvezde 8:0 za samo dva minuta nastavka. Crveno-beli su potom popustili, u Partizanu se razigrao Rade Zagorac.

On je uz pomoć Aleksa Renfroa i Ognjena Jaramaza održavao Partizan u igri tokom treće četvrtine kada je svu odgovornost u Zvezdi preuzeo Stratos Perperoglu. Zahvaljujući Grku je Zvezda vodila 54:48 na početku četvrte četvrtine.

Neizvesnost je meču vratio Džok Lendejl posle ofanzivnog skoka kada su crno-beli vezali pet poena, da bi potpuni preokret gostima doneo odlični Jaramaz sa linije penala - 55:54. Partizan nije uspeo da sačuva prednost, a Reglend je sjajnim prodorom i visokim lukom uz faul pogodio za 66:62.

Usledila je totalna ludnica u Pioniru i trojka Džoka Lendejla posle promašene trojke Lazića. Za potpuni šok se na ulasku u poslednji minut pobrinuo Jaramaz trojkom za 68:66 u korist Partizana.

Međutim, na kraju će se Ognjen ispostaviti tragičarem jer je posle poena Reglenda, Jaramazu ispala lopta u prodoru na 22 sekunde do kraja. Isti igrač je potom faulirao Reglenda, Amerikanac je bio siguran sa linije bacanja da bi Markus Pejdž promašio trojku za pobedu.

Četvrta četvrtina:

Foto: A. Nalbantjan

40. minut - Trojka Jaramaza, Partizan vodi, kakav stepbek igrača Partizana sa sedam i po metara! 68:66 za crno-bele. Reglend u prodoru poravnava na 68:68. Jaramaz dribla Odža na visokom postu, prolazi pored njega i onda mu ispada lopta! Reglend pogađa dva penala posle faula, a Pejdž promašuje trojku za pobedu, Zvezda se osvetila za poraz u Nišu.

39. minut - Trojka Lendejla! Partizan na poen zaostatka 66:65.

38. minut - Renfro kreće u novi prodor, spotiče ga Lazić, Zvezda ne koristi naredni napad.

37. minut - Brže igra u napadu Partizan. Renfro poentira na obruču, a Janković sa penala. Međutim Reglend uz faul Zagorca uspeva da baci visok luk i pogodi - 66:62.

36. minut - Branko Lazić, kapitenski za dva! Pejdž koristi slobodna bacanja (61:59), a koristi ih i Faje koji je bio na skoku posle lošeg hica Odža - 63:61 vode crveno-beli.

35. minut - Trojka Fajea, pa faul na Jaramazovom šutu za tri! Dvaput je bio precizan za izjednačenje 57:57, ali Odžo koristi snagu da iznudi faul, 59:57 za Zvezdu.

34. minut - Jaramaz pravi razliku, malo je falilo da pogodi na ulazu uz faul, ali je pogodio oba bacanja i Partizan je vratio prednost, 55:54.

33. minut - Lendejl uz faul Fajea! Imao je Australijanac šansu da izjednači s penala, ali nije, na drugoj strani je trojku promašio trojku, poen prednosti za domaćine 54:53.

32. minut - Jaramaz drži u igri crno-bele, ali će ga možda koštati što njegov tim ne briljira s penala. Pejdž kao brzi voz protrčava pored Perperoglua na isteku napada i polaže za 54:51, Partizan je u igri.

31. minut - Prodor Perperoglua, koji sada pravi "one man show"! Lepo naslanja loptu na tablu za prednost svoje ekipe 54:48.

Treća četvrtina:

Foto: MN Press

30. minut - Greška Gagića, ali greši i Čović na suprotnom kraju terena. Đorđe zakucava, a Perperoglu "teroriše" Zagorca na niskom postu fejd avej pogotkom iz okreta, 52:48.

29. minut - Perperoglu ne greši s penala na ulasku u poslednji minut treće četvrtine. Spuštaju mu saigrači loptu u reket gde igra leđima sa Zagorcem i iznuđuje novi faul. Pogađa jedno od dva bacanja, ofanzivni skok hvata Majkl Odžo pa posle faula i on ima polovičan učinak - 50:46 za crveno-bele.

28. minut - Zagorac i dalje pravi probleme u reketu i pravi viškove, Renfro posle nekoliko promašaja svojih saigrača pogađa za dva i Partizan je izjednačio 46:46.

27. minut - Cirbes promašuje dva slobodna bacanja, Renfro to kažnjava trojkom, a onda Zagorac ponovo poentira za 46:44 u korist Zvezde.

26. minut - Jaramaz preslab u odbrani za Odža, centar Zvezde se okreće i zakucava još jednom (46:38). Atraktivno prolazi Zagorac eurostepom kroz reket i dobija faul 46:39.

25. minut - Jaramaz lepo prolazi pored i proleće pored Fajea za poene na obruču, 44:38 za domaće.

24. minut - Neoprezni faulovi Nikole Jankovića, pa Džoka Lendejla u napadu, Faje spušta za Odža koji lagano okreće u reketu i polaže za 44:36 u korist Zvezde.

23. minut - Jaramaz prekida seriju Zvezde poenima, ali odmah odgovara Reglend prodorom kroz sredinu - 42:36 za Zvezdu.

22. minut - I Branko Lazić pogađa trojku, a Beron krade loptu pa su igrači Partizana primorani da prave nesportski faul. Zvezda ekspresno pravi seriju 8:0 i vodi 40:34.

21. minut - Trojka Reglenda, Zvezda preuzima vođstvo posle desetak minuta, 35:34.

Druga četvrtina:

Druga četvrtina pripala Marinkoviću, Foto: MN Press

20. minut - Promašuje čist zicer Džo Reglend za izjednačenje, ali njegovi saigrači kradu loptu, a Beron istrčava kontru i dobija faul, 32:32 na 30 sekundi do kraja. Davidovac pravi prekršaj na Pejdžu koji prodire uz čeonu liniju i pronalazi Zagorca na utrčavanju u reket. Zagorac siguran sa linije bacanja - 34:32 za crno-bele. Zvezdi je ostalo pet sekundi do kraja poluvremena, nisu ih iskoristili i ostalo je 34:32 za Partizan posle prvih 20 minuta.

19. minut - Vraća trojku Bili Beron izlaskom iz bloka! Reglend opet fauliran i opet pogađa oba slobodna bacanja pa crveno-beli prilaze na dva poena zaostatka 32:30.

18. minut - Reglend ima 1/6 iz igre, ali je siguran sa linije za slobodna bacanja. Međutim Vanja Marinković rešeta, trojka sa osam i po metara i 13. poen u prvom poluvremenu, 32:25 za Partizan.

17. minut - Odžo precizan sa slobodnog bacanja posle faula Sija, ali se iz igre samo veša na obruč novim zakucavanjem! U međuvremenu je poentirao i Vanja Marinković 29:23 za Partizan.

16. minut - Novi poeni Lendejla kome je ostavljeno mnogo prostora posle pik end rola, 27:20 za Partizan.

15. minut - Zvezda je dala samo četiri poena za pet minuta, Partizan sve bolji na skoku.

14. minut - Nikola Janković zakucava, Čović promašuje trojku, a Marinković ide do koša i pogađa polaganje za najveću prednost Partizana do sada 25:20.

Na utakmici su i fudbaleri Zvezde, Foto: A. Nalbantjan

13. minut - Trojka Marinkovića, Odžo i treći put kuca, 21:20 za Partizan.

12. minut - Zakucavanje Jankovića, Partizan vodi drugi put od početka meča, 18:16. Poentira i Perperoglu 18:18.

11. minut - Četiri skoka više za Partizan do kraja prve četvrtine u segmentu igre u kom je Zvezda uglavnom bolja. Rivers spušta za Cirbesa u prvom napadu domaćina, Nemac pravi korake.

Prva četvrtina:

Lazić dobro krenuo u prvoj sa pet poena, Foto: MN Press

10. minut - Blok Nikole Jankovića nagrađen je povratnom loptom i zakucavanjem centra Partizana za seriju 6:0 i egal, 16:16. Zvezda tri minuta bez koša, pa ostaje nerešeno na kraju prve četvrtine.

9. minut - Lako Lendejl ulazi u šanse da pogodi pod košem, bekovska linija Partizana uvek uspeva da mu doturi loptu, pa se samo gomilaju faulovi igrača Zvezde. Posle novog, Lendejl pogađa dva penala, a Partizan prilazi na 16:14.

8. minut - Pejdž fula trojku, Lendejl hvata ofanzivni skok i poentira uz faul, 16:12.

7. minut - Beron posle Lazića pogađa prvu trojku, Lendejl završava strpljiv napad Partizana na drugoj strani. Beron još jednom strelac, ovog puta za dva, 16:10 za domaće.

6. minut - Veličković ne pogađa iz kornera, ali se izborio za skok u odbrani pošto se ni Reglend nije proslavio sa poludistance. Lazić faulira Sija pod košem i ovaj je precizan oba puta, 11:8.

5. minut - Faul u napadu Bandže Sija, sudije nisu imale dilemu zbog lakta u visini Lazićeve glave. Reglend još jednom prolazi ali promašuje, ofanzivni skok hvata Odžo i zakucava, 11:6 za Zvezdu.

4. minut - Promašuju i jedni i drugi, Partizan minut od trojke Renfroa bez poena.

3. minut - Trojka Renfroa, zakucavanje Odža! Reglend pravi probleme prodorima kroz sredinu. Brzim korakom prolazi do obruča i podiže loptu na tablu a Zvezda vodi 9:6.

2. minut - Lepo se ubacio Marinković iza leđa Berona, Gagić ga je video sa čeone trojke i asistirao mu, a Vanja je pogodio uz faul (3:2). Lazić raspoložen od starta pogađa trojku i za sada samo on pogađa u Zvezdi 5:3 za crveno-bele.

1. minut - Branko Lazić poentira posle samo osam sekundi utakmice, Džo Reglend u ranoj fazi napada Partizana pritiska Aleksa Renfroa, a Zvezdini igrači su vrlo agresivni u odbrani već od prvog minuta. Dva brza faula domaćih i vođstvo 2:0.

VIDEO - Paunić pred košarkaški okršaj večitih otkrio ko mu je draži Zvezda ili Partizan

(MLJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan SD

    3. mart 2019 | 20:02

    Veca bruka sudjenja u istoriji kosarke nije vidjena pogledajte samo broj slobodnih bacanja Fmp-a u odnosu na Partizan a ovako je mnogo bolje konacno ce se finale Aba lige igrati bez fmp-a 😂. Bravo za Partizan koji im je dokazao da su bez sudijske pomoci 30 % ispod nas , sto se igre i igraca tice.

  • Lala

    3. mart 2019 | 20:09

    Zasto sad ne izadje Covic i kaze koliko je namestena utakmica? Nego kad pobedjuju onda je sve super a kad gube onda ne valja niko...

  • Grobar

    3. mart 2019 | 20:17

    Cekamo vas u polufinalu ABA lige 2:1u pobedama za Partizan i ove godine nema prvog mesta i pada drzavni projekat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA