≫ 

Senzacija Kokoškova i Sansa! Najgori su, a pobedili najbolji tim lige - drugi put ove sezone! (VIDEO)

Finiks posle Lebronovih Lejkersa savladao i Bakse, sad više nisu najslabiji tim NBA po učinku

  • 0

Najveće iznenađenje, za nas, a i navijače Finiksa najprijatnije, priredili su Sansi srpskog trenera Igora Kokoškova pobedom nad najboljim timom lige Milvoki Baksima rezultatom 114:105.

Samo 14 pobeda ima sastav iz Arizone u tekućoj takmičarskoj kampanji, odavno su "prebrinuli" pitanje plasmana u plej-of (više nemaju ni teoretske šanse za doigravanje), ali ono što je zanimljivo i te kako umeju sa ekipom kojoj svi trenutno gledaju u leđa - pobedili su ih drugi put što nijednom timu ove sezone nije uspelo!

Ujedno ovo je i druga uzastopna pobeda Sansa, savladali su nedavno i Lejkerse na svom terenu, pa se čini kao da počinju da daju "znake života", naravno to im u ovom trenutku znači samo za popravljanje utiska nakon katastrofalnog dosadašnjeg dela sezone.

Domaći tim su do pobede predvodili Keli Ubre sa 27 poena i 13 skokova uz povike sa tribina "MVP, MVP", Devin Buker sa 22 poena i Deandre Ejton, koji je dodao 19 poena i 12 skokova.

"Ruki" centar Ejton je i rešio utakmicu polaganjem 38 sekundi pre kraja za "plus četiri" Sansa, koji su do kraja uspeli da odbrane nalete lidera NBA lige.

Janis Adetokumbo pored Devina Bukera i Džoša Džeksona Foto: Tanjug/AP

Adetokumbo je na drugoj strani predvodio goste sa 21 poenom i 13 skokova, imao je Grk i boljih izdanja ove sezone, pa možda i tu leži razlog neprijatnog poraza Baksa. Drugi strelac ekipe bio je Malkom Brogdon sa 16 poena.

Trijumf Sansa je ravan podvigu ne samo zbog samog trijumfa nad najboljim timom lige, već i zbog činjenice da su uspeli da nadoknade zaostatak od 16 poena!

Ključna je bila poslednja deonica u kojoj je Finiks odigrao sjajan meč, a prelomio ga vezanim trojkama Bukera i Ubrea, te "dvojkama" Tajlera Džonsona i već pomenutog Ejtona.

Baksi uprkos porazu ostaju lideri NBA sa skorom 48-16, a Sansi sa ovom pobedom više nisu najgori tim lige pošto je Njujork poražen, pa sada ima pobedu manje od tima iz Arizone.

Rezultati:

LA Klipers - LA Lejkers 113:105

Bruklin -Dalas 127:88

Majami - Atlanta 114:113

San Antonio - Denver 104:103

Finiks - Milvoki 114:105

Juta - Nju Orleans 112:115

Sakramento - Njujork 115:108

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

VIDEO - Telegraf u gostima kod Krstića: Od početaka u Mašincu do Garneta, Šeka i nazad do Ratine i Kraljeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA