U Americi sam imao trenera koji ne mogu da priđu Obradoviću! Italijan uveren da bi Žoc uspeo i u NBA

Prilagodio bi se inteligencijom, kaže o svom treneru Luiđi Datome

  • 4

Košarkaš Fenerbahčea Luiđi Datome ubeđen je da je srpski trener Željko Obradović spreman da preuzme jedan NBA tim.

Datome je svestan da je reč o drugačijoj košarci, ali objašnjava da su Obradovićeva inteligencija i temeljitost bez premca zbog čega ne bi imao problema da se prilagodi i uslovima u Americi.

- On jednostavno ne može da prestane da gleda košarku. Kada bi hteo da ide u NBA, ne bi raspolagao istim resursima kao ovde, pa je to isključivo njegova odluka. Njegova inteligencija i znanje su briljantni. U NBA sam imao trenere koji su bili daleko lošiji od Obradovića - rekao je Datome za NBA Španiju.

Italijan je Obradovića stavio rame uz rame sa jednim od najperspektivnijih trenera u košarkaškom svetu - Bredom Stivensom. Datome je poslednju sezonu u NBA proveo u Boston Seltiksima koje vodi upravo Stivens.

- Istovremeno su mnogo drugačiji, ali dobri ljudi. Kod Obradovića sam već četiri godine, a kod Stivensa sam bio samo nekoliko meseci. Mnogo je mirniji i nekako elegantniji. Ipak, tu neku vatru ima u sebi i to mu je omogućilo da zasluži poštovanje i pažnju svojih igrača. Doduše, bilo je trenutaka kada je i on vikao - priseća se Datome.

Da podsetimo, Datome je u NBA igrao od 2013. do 2015. godine i za to vreme promenio dva tima, Detroit Pistonse i Boston Seltikse, ali je bio i u Grand Rapids Drajvu, filijali Detroita u G-ligi.

VIDEO - Željko Obradović o sezoni Fenerbahčea i fajnal-foru u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Clocan...

    8. mart 2019 | 03:25

    Žoc je kao i Murinjo,daj što veći budžet i eto mene za trenera...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA