≫ 

Real stotkom razbio Fenerbahče, Gudurić drugi strelac ekipe!

Real pokazao Feneru da ne sme da se opušta pred plejof

  • 0

Košarkaši Real Madrida potpuno su potukli Fenerbahče u meču 25. kola Evrolige sa 101:86 u svom Vicink centru. Dobru partiju je za tim Željka Obradović odigrao srpski košarkaš Marko Gudurić.

Upravo on je asistirao za prve poene turskog tima na meču, a onda je pogodio i trojku za 10:4 dok se još činilo da sve ide na vodenicu Fenera koji je poveo 19:10, ali potom posustao. Gudurić je do kraja meča ubacio 12 poena i uz Jana Veselog bio drugi strelac ekipe iza Kostasa Slukasa.

Nikola Kalinić je protiv domaćih košarkaša imao po poen i asistenciju.

Real je meč počeo da prelama već u drugoj četvrtini kada je Kraljevski klub poveo devet razlike, a Žocova ekipa bila primorana da topi zaostatak. Serhio Ljulj je u tom delu igre sa linije penala pogodio za +10 u korist Reala (45:35), da bi se na poluvreme otišlo sa prihvatljivih -7 za Fener.

Međutim, u nastavku je izašao jednako naoštreni Real, kome je signal za buđenje odmah bila trojka Nikola Melija u prvom napadu Fenerbahčea.

Real tada vraća dvocifrenu prednost zahvaljujući razigranom Serhiju Ljulju koji je pogađao trojke, asistirao i iznuđivao faulove i stavljao žuto-crne u sve podređeniji položaj.

Gosti su sa minusom od 16 poena ušli u poslednju deonicu (77:61), da bi u njoj Real bio i nadomak 20 razlike u nekoliko navrata. Trenutno prvoplasirani tim Evrolige nije uspeo da napravi čudesni preokret i izgubio je od aktuelnog šampiona Evrope, a oba tima su već obezbedila plasman u doigravanje.

Najefikasniji su u Realu bili Entoni Rendolf sa 21 poenom i spomenuti Ljulj sa 17, a Kerol i Edi Tavares su imali 12, odnosno 11. Na drugoj strani je Kostas Slukas imao 15, uz Gudurića je 12 imao i Jan Veseli, a Nikolo Meli i Muhamed Ali po 11.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA