≫ 

Bulut za Telegraf o odlasku u Ameriku: Hoću da igram sa čistokrvnim ubicama, sa NBA zvezdama se spremam za olimpijsko zlato!

Bulut je spreman, neka se spremi Big3 liga

  • 0
Dušan Domović Bulut,  Lamar Odom Foto: Promo, Tanjug/AP

Srpski basketaš Dušan Domović Bulut pričao je za Telegraf šta očekuje od odlaska u SAD gde će igrati američku verziju 3 na 3 basketa u Big3 ligi.

Dva tipa basketa (FIBA 3x3 i Big3) se razlikuju u pravilima, dužini napada i tome što su Amerikanci uveli i šut za četiri poena. Pored toga, Big 3 liga je krcata NBA legendama, a komesar je Klajd Dreksler.

- Izabran sam da dođem na Draft Big 3 lige , veoma sam ponosan zbog toga. Draft nikad nije bio jači u ovoj kratkoj istoriji ove lige , tako da jedva čekam ovaj izazov.

 
 
 
View this post on Instagram
SPLASH ALERT💦💦💦 4x FIBA 3x3 World Cup Champion and 2x World Cup MVP Dusan Bulut has joined the #BIG3Season3 Draft Pool!A post shared by BIG3 (@thebig3) on

- Početkom aprila bi trebalo da se održi i tada će se znati sve, održaće se u Los Anđelesu ili Las Vegasu, još nije poznat tačan datum drafta.

Tada će biti poznat i raspored, a takmičenje traje oko 10 nedelja - rekao je Bulut za Telegraf.

Liga je osnovana pre dve godine i nije je pokrenuo eks basketaš, nego reper Ajs Kjub. Bulut veruje da će biti izabran, ali neće ići mimo obaveza sa nacionalnim timom i FIBA kalendarom.

- Videćemo šta će biti kada budem i ako budem draftovan, kakvi će se uslovi postavljati, ali meni je bitno da se ne postoje nikakvi uslovi koji bi remetili bilo šta što se tiče moje ekipe, reprezentacije Srbije i obaveza pod okriljem FIBA, to mi je ipak na prvom mestu - priča nam.

Da bi se čisto stekao utisak sa kim bi sve mogao da igra naš reprezentativac i basketaš Novi Sad Al Vade, treba napomenuti da su šampioni Glen Dejvis, Katino Mobli, Kventin Ričardson, Kris Andersen i Kori Mageti.

- Odavno sam zacrtao sebi da vidim koliko daleko mogu da doguram, da budem najbolji igrač na svetu u basketu 3 na 3 , a ovo je još jedna prilika da se popnem na veći nivo.

Verujem da ce mi ovo iskustvo pomoci da budem bolji i jos bolje se pripremim za Olimpiske igre sledece godine koje su najvazniji cilj za sve nas - objasnio je Bulut.

Majk Bibi, Čonsi Bilaps, Karlos Buzer, Rašard Luis, Beron Dejvis, Džermejn O'Nil, Amare Stodemajer su takođe na spisku ekipa za ovu sezonu. U planu je proširenje za četiri tima, pa će konkurencija biti još jača.

Lamar Odom, nekadašnja zlatni šesti igrač Lejkersa imao je svojih ol-star momenata u NBA ligi, a i on se preselio u Big3. Bulut je izdvojio neka imena i od igrača sa kojima bi voleo da igra, ali i onih protiv kojih bi se rado našao na parketu.

- Mahmud Abdul Rauf , voleo bih da igram sa njim: mislim da pored njega mogu mnogo da naučim... a saigrači Lamar Odom, zbog stila igre. A voleo bih da igram protiv Nejta Robinsona , Gilbert Arinasa i Džo Džonsona zato sto su čistokrvne ubice - zaključuje Bulut.

VIDEO - Bulut za Telegraf o novoj sezoni, Olimpijskim igrama i rivalstvima u basketu

(B.V, M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA