≫ 

Denver slavi plej-of posle šest godina! Pao je i Boston, Jokićev "dabl-dabl" za poluvreme (VIDEO) (FOTO)

Nikola meč završio sa 21 poenom, 13 skokova i 7 asistencija

  • 0

Denveru je "svanulo", konačno je tim iz Kolorada prekinuo plej-of post dug šest godina plasmanom u doigravanje što je sada i matematčki obezbeđeno trijumfom u "Gardenu" nad Bostonom 114:105, uz još jednu odličnu rolu srpskog centra Nikole Jokića

Već do poluvremena Jokić je stigao do svog 39. "dabl-dabl" učinka u karijeri, nanizao je 13 poena i 10 skokova, a do kraja je nastavio u istom ritmu i vodio Nagetse do pobede na "vrućem" terenu sa 21 poenom, 13 skokova i 7 asistencija.

Denveru je ovo bila 47. pobeda u sezoni, toliko ih ima i Golden Stejt (izgubio noćas od Sparsa), oba tima su poravnata na čelu Zapadne konferencije, a koliko je "ovaj" Denver zreliji i kvalitetniji od "onog" prethodne sezone svedoči i prošlosezonski učinak od 46 pobeda - na kraju regularnog dela.

- Sjajan osećaj - rekao je posle meča kreator uspeha Nagetsa trener Majk Meloun, pa dodao:

- Četiri godine idemo ka ovome, dve godine zaredom smo bili blizu, prošle sezone "kratki" za pobedu - podsetio je na košmarni rasplet minule takmičarske kamapanje kada je poraz u poslednjoj utakmici od Minesote udaljio tim od plej-ofa.

Kajri Irving šutira preko Nikole Jokića Foto: Tanjug/Ap

Denver ne samo da je obezbedio doigravanje, to je bilo samo pitanje vremena, već će, sasvim sigurno, u raspletu sezone imati i te kako značajnu ulogu s obzirom na to da ekipa diže formu iz utakmice u utakmicu, deluje zaista spremno za najviše domete.

Bila je ovo peta pobeda u poslednjih šest utakmica za Nagetse, poraz je stigao od šampiona Golden Stejta u ovom nizu.

Pogledajte sve Jokićeve poene u Bostonu.

Vil Barton je od početka bio uz rame Jokiću, "sipao" je u koš Seltiksa sa svih pozicija, mada je generalno čitava ekipa odigrala na visokom nivou - Heris je ubacio 16 poena, Krejg 13, Milsap 12, Marej 11, Moris 11...

Na drugoj strani Kajri Irving je loše prvo poluvreme poništio odličnim drugim, meč je završio sa 30 poena, Al Harford je ubacio 20, a Moris 13.

Čast svima, ali je u centru pažnje navijača bio Ajzea Tomas, nekadašnji plej Bostona sa kojima se rastao trejdom u Klivlend u "paketu" za Kajrija Irvinga pre godinu i po dana. Ostao je u najlepšem sećanju navijačima Ajzea, otud i topla dobrodošlica koju je imao povratkom u "Garden".

Nije se proslavio na terenu, meč je završio bez poena za sedam minuta, ali to nikako ne menja dobar osećaj koji je imao u "Gardenu".

Imao sam tešku situaciju ovde kada mi je poginula sestra, čitav grad i organizacija su mi tada pomogli. Ljubav sam uvek osetio ovde, ali sada je to na nekom višem nivou. Prošao sam najgoru moguću situaciju u životu kada sam bio ovde, a oni su bili uz mene. Zato mi Boston znači mnogo - rekao je Tomas.

Ajzea Tomas dobio je burne aplauze od Bostonovih navijača Foto: Tanjug/AP

REZULTATI

Klivlend - Detorit 126:119

Vašington - Juta 95:116

Boston - Denver 105:114

Toronto - Njujork 128:92

Oklahoma - Majami 107:116

San Antonio - Golden Stejt 111:105

Dalas - Nju Orleans 125:129

Finiks - Čikago 101:116

Portland - Indijana 116:98

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO: Poslušajte šta je trener Nagetsa rekao o Jokiću na srpskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA