≫ 

Još 100 dana do EP za košarkašice u Srbiji!

Poznato je da će po jedna grupa EP igrati u Nišu i Zrenjaninu, dok će eliminacione runde biti u Beogradu.

  • 0

Košarkaški savez Srbije obeležio je u utorak 100 dana do početka Evropskog prvenstva za žene, koje će organizovati zajedno sa Letonijom, pustanjem sata koji će odbrojavati vreme do starta turnira.

Na svečanosti ispred Tržnog centra "Ušće" sat su zajedno pustili predsednik KŠ Predrag Danilović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, dok je ambasadorka šampionata Nataša Kovačević ubacila prvi koš.

Foto: KSS

Predsednik Danilović istakao je da je organizacija EP ozbiljna stvar i da se nada da će reprezentacija Srbije doći do samog kraja.

Foto: KSS

- Ovde smo se okupili da bismo ozvaničili 100 dana do početka EP za košarkasice. Organizovati ovaj događaj je veoma ozbiljna stvar i sigurno da ne bismo mogli ništa da uradimo bez podrške Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta, kao i gradova domaćina, Niša, Zrenjanina i Beoograda.

- Iskreno se nadam da ćemo da uzivamo u odličnoj organizaciji, dobrim igrama i da ćemo našoj reprezentaciji pomoci da stigne do završne faze - rekao je Danilović novinarima.

Najveći uspeh ženske košarke u Srbiji bronzana medalja sa Olimpijskih igara u Riju Foto: AP/Tanjug

Gradonačelnik je poslao i poruku košarkasicama.

- Naše košarkašice su i na prethodnim takmicenjima pokazale da znaju da se bore za Srbiju na posvećen, iskren i hrabar način. Ne sumnjamo da će to i ovoga puta da urade. Moja poruka da ih cekamo na balkonu je jedna želja, a ne s namerom da ih opteretim.

- Siguran sam da će dati sve od sebe a to je najvažnije. Verujem da ćemo se dobro pripremiti, mi kao organizatori za sve gošte koji će doći. Da ćemo imati dobar rezultat u svakom pogledu, i sportskom i organizacionom. Siguran sam da ćemo jos jednom da pokažemo da možemo da organizujemo najveća svetska i evropska takmicenja- zaključio je Radojičic.

Evropsko prvenstvo za košarkašice održaće se od 27. juna do 7. jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA