≫ 

Tomašević kandidat za predsednika FIBA Evropa!

Košarkaški savez Srbije poslao je kandidaturu za svog generalnog sekretara

  • 0

Može li Srbija posle legendarnog Bore Stankovića ponovo da ima visokog funkcionera u Svetskoj košarkaškoj organizaciji, saznaćemo uskoro kada budu izbori za predsednika FIBA Evrope.

To je ogranak FIBA, nešto poput UEFA u fudbalu, ali sa mnogo manjim uticajem na košarku nego što to ima evropska kuća fudbala. Doduše, Stanković je bio generalni sekretar FIBA od 1976. do0 2002. a to je najjača funkcija u organizaciji, što mesto predsednika FIBA Evrpope nije.

Ipak, kako prenosi Sportski žurnal značajno je da Srbija ima čoveka na mestu predsednika FIBA Evropa, a to bi mogao da bude Dejan Tomašević.

Dejan Tomašević i Nikola Lončar (levo) Foto: MN Press

Košarkaški sabez Srbije kandidovao je bivšeg reprezentativca za ovo mesto a u izboru će mu protivkandidati biti aktuelni predsednik Turgaj Demirel, te Siril Kumans iz Belgije.

Inače, Srbija u Bordu Fiba ima predstavnika, a to je Dejan Bodiroga.

>>> Veliki derbi Evrolige igra se u Moskvi (18.00) - CSKA na Fenerbahče. Oba tima obezbedila su četvrtfinale, pa će ovo praktično biti priprema za glavne borbe. Kvota da će pasti više od 169,5 poena je 2,19. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Fenerbahče.

VIDEO: Dejan Tomašević o srpskom pasošu za strance, organizaciji Kupa i mladim igračima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA