Obradovića pobedio kum, Kalinić bio najbolji parketu u moćnom evroligaškom derbiju!

Istakao se Kalina

  • 0

Košarkaši moskovskog CSKA pobedili su Fenerbahče u meču 28. kola Evrolige sa 70:68 u svojoj Megasport areni u prestonici Rusije.

Tvrda utakmica je rešena na jednu loptu u samom finišu meča kada je CSKA pri vođstvu +3, pravio faul na Bobiju Diksonu, a ovaj promašio jedan od dva penala, posle čega je Vil Klajburn oba puta bio precizan i odveo svoj tim na nedostižnih 70:66.

Dikson je potom predugo organizovao poslednji napad i lepo ubacio "bekdor" loptu za Slukasa koji je utrčao uz čeonu liniju i poentirao, ali su ostale samo 0,2 sekunde do kraja.

Najefikasniji je kod pobednika bio upravo Klajburn sa 16 poena, dok je Kori Higins ubacio 15. Fenerbahče je predvodio Nikola Kalinić sa 17 poena i sedam skokova, dok je Dikson (Muhamed Ali) ubacio 15.

Marko Gudurić je postigao četiri poena i sva četiri na samom startu meča.

Fener je bolje krenuo i posle 2+1 igre Kalinića poveo 16:9. CSKA je održao korak do kraja prve četvrtine koju je Fener završio s prednošću 18:14.

Sredinom druge četvrtine Kalinić se posle kraće pauze vratio na parket i zajedno sa Diksonom koševima povećao prednost turskog tima, ali su Rusi uspeli da preokrenu i na poluvreme odu s poenom prednosti 36:35.

U tesnoj utakmici Kalinić nije dozvoljavao Moskovljanima da se odlepe da li skokovima u napadu, iznuđenim faulovima ili poenima, tek do kraja treće četvrtine CSKA je imao prednost od četiri poena.

Kalinić je u četvrtoj deonici doprinosio asistencijama, a onda je trojkom preokrenuo rezultat u korist svog tima na četiri i po minuta pred kraj utakmice (57:56).

Međutim, CSKA je odigrao bolju završnicu, a meč je i definitivno rešio Kori Higins trojkom na 50 sekundi pre poslednje sirene na utakmici.

Fenerbahče i CSKA ostaju dve prvoplasirane ekipe u Evroligi. Fener ima skor 23-5, a CSKA 21-7.

Evroliga, 28. kolo:

četvrtak:

CSKA Moskva - Fenerbahče 70:68

20.00 Bajern Minhen - Barselona

20.00 Budućnost - Anadolu Efes

21.30 Gran Kanarija - Olimpijakos

petak:

18.00 Himki - Makabi Tel Aviv

19.00 Žalgiris - Darušafaka

20.30 Baskonija - Real Madrid

20.45 Armani Milano - Panatinaikos

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA