≫ 

Jokić počistio Nikse dabl-dablom, košgeterskom učinku je dodao čak 17 skokova! (VIDEO)

Jokić nije bio šuterski raspoložen, ali je bio raspoložen da šutira.

  • 0

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Njujork Nikse u Medison Skver Gardenu u noći između petka i subote 111:93.

Nagetsi su vezali šestu uzastopnu pobedu, treću na gostovanjima i na korak su od 50. trijumfa u sezoni.

Srpski centar Nikola Jokić je odigrao bolje nego noć ranije protiv Vašington Vizardsa, pa je uz 21 poen imao 17 skokova i pet asistencija i mnogo je manje poena protivnika išlo preko njega.

Istina, šuterski nije bio raspoložen i pogodio je samo osam od 20 šuteva, ali nije bio gotovo niko na parketu, pa su Nagetsi u jednom trenutku imali komotnu dvocifrenu prednost i sa 38-40 posto šuta iz igre.

To svedoči i o slabosti Njujork Niksa u kojima su se istakla tek trojica mladih igrača Kevin Noks i Mičel Robinson i bivši igrač Denvera Emanuel Mudiej. Noks je imao 19, Robinson 16 poena (deset skokova), a Mudiej 21 poen i sedam skokova.

Nagetsi su demonstrirali silu u prvoj četvrtini. Jokić je za dva i po minuta podelio tri asistencije i već tada je izgledalo kao da bi mogao do 14. tripl dabla ove godine.

Igrači Njujorka su promašivali i gubili lopte, Denver je hvatao ofanzivne skokove i sve više odmicao i već posle 12 minuta vodio 37:18.

Njujorčani su se u drugoj deonici malo približili na - 10 zahvaljujući periodima popuštanja koje Nagetsi tokom cele sezone imaju u svojoj igri.

Ipak, do poluvremena (56:42) su lagano sačuvali dvocifrenu prednost uz razmenu paljbe u manjim serijama od po pet, šest poena sa Niksima.

Domaći igrači su u trećoj četvrtini uspeli da spuste razliku ispod deset kada su Mudiej i Hezonja malo digli svoj tim, pa je posle alej-upa za Džordana bilo 64:57 za goste.

Međutim, čak i tada Denver ni za trenutak nije delovao ugroženo.

Heris je "ugasio požar" trojkom, Jokić je bio precizan ispod koša i onda Monte Moris još jednom spolja što je bilo dovoljno da se Nagetsi opet odlepe.

Srbin je potom na 34 sekunde pre kraja treće deonice izašao, zamenio ga je Milsap i Jokić se do kraja nije vraćao u igru i celu četvrtu četvrtinu je presedeo na klupi.

Gledao je kako njegov tim rutinski završava posao protiv ekipe koja do sada ima svega 14 pobeda i čak 59 poraza od oktobra naovamo.

>>> Večeras (19.00) kreće polufinalna serija ABA lige, Zvezda čeka Partizan. Ulog je finale i borba za plasman u Evroligu! U prvom meču domaći crveno-beli veliki su favoriti s kvotom 1,30, a kvota da će crno-beli napraviti brejk je 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zvezda - Partizan.

NBA LIGA

Orlando - Memfis 123:119

Klivlend - Klipersi 108:110

Niksi - Denver 93:111

Toronto - Oklahoma 109:116

Hjuston - Sparsi 111:105

Milvoki - Majami 116:87

Lejkersi - Netsi 106:111

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kobi Brajant: Samo Srbija može da pobedi SAD u košarci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA