≫ 

Dončić tripl-dablom srušio NBA šampiona i stao rame uz rame Medžiku Džonsonu, Dirk "sipao" kao nekada! (FOTO) VIDEO)

Ratnici ne mogu bez Stefa Karija

  • 1

Košarkaši Dalas Maveriksa naneli ubedljiv poraz aktuelnom NBA šampionu Golden Stejt Voriorsima u gostima, 126:91, a  sjajne partije pružili su Luka Dončić, koji je postigao tripl-dabl, kao i Dirk Novicki koji je podsetio na najbolje dane.

Popularni Mavsi su od samog starta meča krenuli snažno i sa velikim motivim da pobede šampiona lige. Tako su već posle prve deonice stekli petnaest poena prednosti, 37:22, koju su u nastavku konstantno uvećavali.

U sličnom ritmu nastavili su do kraja meča, pa otud i ubedljvih 35 poena razlike koliko je bilo do samog kraja susreta.

Svoje veče imali su Luka Dončić, ali i veteran Dirk Novicki. Mladom Slovencu su bile dovoljne tri četvrtine da stigne do svog šestog tripl-dabla u karijeri. Tako je za 27 minuta na parketu imao je 23 poena, 11 skokova i deset asistencija, dok je Dirk Novicki je odigrao partiju sezone, postigavši 21 poen, uz pet skokova.

Upravo taj učinak nije ostao nezapažen, jer je prilikom njegovog izlaska iz igre, cela hala ustala i ovacijama pozdravila svog miljenika koji je već 21 godinu veran timu.

Sa druge strane, kod Voriorsa, u odsustvu Stefa Karija, najefikasniji je bio Kevin Durent sa 25 poena, Kazins je ubacio 19 poena, dok je Klej Tompson, na kraju je imao svega osam poena.

Zanimljivo je i to da je ovo Luki 6. tripl-dabl u sezoni, i tako stao rame uz rame uz rame sa Medžikom Džonsonom, Oskarom Robertsonom i Benom Simonsom kojima je još to pošlo za rukom.

NBA, noć između subote i nedelje:

Sakramento Kings - Finiks Sans 112:103

Vašington Vizards - Majami Hit 108:113

Atlanta Hoks - Filadelfija Seventisiksers 129:127

Čikago Buls - Juta Džez 83:114

Memfis Grizlis - Minesota Timbervulvs 99:112

Golden Stejt Voriors - Dalas Maveriks 91:126

Portland Trejlblejzers - Detroit Pistons 117:112

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorki

    24. mart 2019 | 12:01

    Kako to stao rame uz rame Meziku ?!?! Pa valjda je !!!! SEGA, MEGA, GIGA, EVE GA !!!!! Dzordan taj koji je "najbolji svih vremena"?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA