≫ 

Ostoja Mijailović prozvao Čovića: Nećemo da ćutimo i dajemo naručene intervjue! Moramo u blato u koje nas uvlače!

Partizan neće zvati urednike televizija i ostalih medija, zakazivati danima pred utakmicu emisije i naručene intervjue, ali nemojte misliti da ćemo ćutati - kaže predsednik crno-belih

  • 83
Nebojša Čović, Ostoja Mijailović Foto ilustracija: MN Press

Dva dana nakon prve polufinalne utakmice u ABA ligi, u kojoj je Crvena zvezda savladala Partizan 106:101, oglasio se predsednik crno-belih Ostoja Mijailović i sumirao utiske i kako se navodi "postavi pitanja koja se u javnosti guraju pod tepih". 

On je za zvanični sajt Partizana dao opširniji intervju u kojem na prvom mestu čestita rivalu na ostvarenoj pobedi i traži odgovore na "brojna važna pitanja"

- Želim da čestitam igračima i stručnom štabu našeg sportskog rivala na pobedi u subotu. Partizan uvek kreće od svojih grešaka i propusta, zbog kojih je izgubio, bilo da su to greške trenera, košarkaša ili menadžmenta. Zbog toga se i pitamo da li je naša greška pokušaj uvođenja gospodskih manira u srpsku košarku od kada sam došao na mesto predsednika najvećeg košarkaškog brenda Srbije, njenog jedinog evropskog prvaka, učesnika četiri F4 Evrolige i osvajača četiri evropska trofeja - poručio je Mijailović, i potom pojasnio.

Detalj sa meča Zvezde i Partizana; Foto: MN Press

- Nismo reagovali na sve što se dešavalo posle utakmice u Nišu, na salve laži, primitivnih i uličarskih uvreda kojima smo bili izloženi danima i nedeljama svi, od čelnika kluba da trenera i navijača. Nismo ni posle nedavnog poraza u regularnom delu ABA, već smo čestitali pobedu rivalu, ne komentarišući sudijske, već svoje greške i ne okrivljujući druge za poraz. Da li smo pogrešili što smo se zalagali za manire suzdržavanja od repliciranja? Izgleda da to u regionu ne prolazi. Izgleda da moramo u blato u koje nas pojedini uporno uvlače, jer drugačije očigledno ne mogu da funkcionišu - ističe Mijailović.

VIDEO: Ostoja Mijailović o Zvezdinom odlasku sa postolja i konferenciji Nebojše Čovića

Predsednik Partizana ukazuao je na dešavanja koja su prethodila prvom polufinalnom duelu crno-belih sa Crvenom zvezdom MTS.

- Danima i nedeljama se vršio pritisak na sudije, ligu, savez, omalovažavao Partizan preko mnogih TV stanica, portala i drugih medija. Pozivani su urednici, zakazivana su gostovanja i pravljene specijalne emisije, kao i naručeni intervjui. Sinhronizovano je pripreman teren. Slušali smo i slušamo moralisanje onih koji javno vređaju našeg trenera, koji ničim to nije zaslužio, a što ne rade ni protivnički navijači.

- Isti oni koji dele lekcije drugima, ne samo da prećutkuju i propuštaju da osude vređanje naših igrača i njihovih porodica, već uz podršku voditelja i urednika otvoreno vređaju po jutarnjim  programima sa nacionalnom frekvencijom sve navijače Partizana (?!) Isti ti se upiru iz sve snage da Partizan predstave kao državni projekat broj jedan, kako bi javnosti objasnili da menadžment našeg kluba ne radi ništa, dok u isto vreme, drugi klub na nedeljnom nivou dodaje u svoj sponzorski pul po jednog sponzora više - dodaje Mijailović.

Mijailović na Kalemegdanu sa Kupom Radivoja Koraća; Foto: Telegraf.rs

Mijailović je posebno istakao nerazumevanje za ponašanje organizatora subotnje utakmice, kao i ponašanje organizatora utakmice XXII kola ABA lige u Železniku.

- Nenasilni, neorganizovani, simpatizeri KK Partizan, gledali su utakmice na svim Evrokup gostovanjima, u obe zagrebačke dvorane, Ljubljani, Novom Mestu, Baru, Podgorici, Sremskoj Mitrovici, Zadru, ali nisu mogli u polupraznoj dvorani u Železniku? Iz Pionira su u subotu tih dvadesetak, mirnih simpatizera, uprkos ulaznica koje su posedovali, izbačeni uz izvinjenje policajaca što moraju da ispoštuju (samo)volju organizatora (?!)

VIDEO: Gagić jurio po terenu igrača FMP-a u želji da se potuče

- Podsetiću da je Partizan obezbedio nesmetano gledanje prvog ovosezonskog derbija za stotinak simpatizera Crvene zvezde u parteru B, koji su jesenas imali ulaznice i nikoga nije izbacio iz dvorane”, istakao je Mijailović i potom upitao:

- Smeju li, sem selektora, mediji i ostali da osude jezik širenja mržnje, huškanja i pritisaka, koji je traje celu prošlu nedelju, toliko naručenih gostovanja, ili postaju saučesnici u tome? Da li se čeka da se Partizan oglasi pa da se izjednači neizjednačivo, kroz navodni verbalni rat i prepucavanja”, pita se Mijailović.

VIDEO: Ostoja Mijailović: Otkud Partizanu novac za Trinkijerija i pojačanja

- Partizan je dugo ćutao, dao šansu mnogima makar da konstatuju, kada već ne smeju da osude sve izrečene uvrede i laži, a nadležni da sankcionišu. Podsećam, Miroslav Nikolić i Partizan su kažnjeni lane sa 4000 evra samo za pitanje "ko određuje termin derbija" na konferenciji za medije. Karpoš Sokoli je izbačen iz ABA i kažnjen sa 25 hiljada evra za mnogo blaži vokabular od onog koji je korišćen tokom prošlogodišnjeg finala, i koji je i dalje nekažnjen. U petak je portparol našeg rivala na zvaničnoj konferenciji za medije pred utakmicu, bez ustručavanja, ali i kazne, prozivao delegirane arbitre i još pozivao navijače na reakciju” (?!) 

Trinkijeri širi ruke nezadovoljno na meču protiv Zvezde; Foto: MN Press

On smatra, da je kao logičan nastavak ovakvih dešavanja i sledeća dilema.

- Da li je zbog svega nabrojanog, prozivki i pritisaka, Ilija Belošević onako presuđivao u subotu ‘namerne’ Partizanu, koje je u Nišu preinačio kolegi u poslednjoj sekundi, nakon gledanja tv snimaka? Da li je zbog pritisaka u subotu tri puta donosio odluke sa kojima se nisu slagala ostala dvojica arbitara, ignorišući njihov stav? Da li je imao isti kriterijum pri dosuđivanju čak četiri ‘namerne’ igračima Partizana, ne svirajući ni jednu nad njima? Želimo da verujemo da nije, nalazeći krivca za poraz u svojim greškama - ističe predsednik kluba.

Za kraj, Mijailović poručuje:

- Partizan neće zvati urednike televizija i ostalih medija, zakazivati danima pred utakmicu emisije i naručene intervjue, ali nemojte misliti da ćemo ćutati, ako već mediji, nadležni u ABA, KSS ili KLS to čine. Gospodstvo i maniri, za koje sam se za ovih godinu ipo dana zdušno zalagao očigledno ne prolaze u regionu.

- Zato nemojte više da licemerno morališete na račun i Partizana i njegovih navijača, kad već ne smete, izuzev selektora, ni da konstatujete, a kamoli osudite govor mržnje, uvreda, laži i pritisaka pojedinaca, povlačeći se pred njihovom bahatošću i primitiviznom, postajući tako saučesnici u tim rabotama - zaključio je predsednik crno-belih.

VIDEO: Da li će Partizan osvojiti ABA ligu ako ne bude krađe i muljanja? Evo šta Mijailović kaže na to!

VIDEO: Vanredno obraćanje Nebojše Čovića posle finala Kupa Radivoja Koraća

Večeras (19.00) počinje i druga polufinalna ABA serija. Cedevita čeka Budućnost u okršaju dve prilično izjednačene ekipe, što potvrđuju i kvote: kec je 1,95, a dvojka 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Cedevita - Budućnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Charlie

    26. mart 2019 | 11:33

    GOSPODSTVO ? Gadite mi se. O njemu oni koji pored gospodstva nisu ni prošli, niti će proći. ‘’Avangarda'' na terenu, u upravi i komedija sa 5 frakcija kakofonista. Uz totalno nepismene tastatura grobarke na portalima. Sve sama gospoda koja izaziva mučninu. I da se ne lažemo tu je najveći gospodin i intelektualac Tumbas i to ubedljivo. BLATO? Zamislite kad o blatu priča neko čiji klub je sećamo se svi samo u blatu i mutnoj bari umeo da pliva.U bistroj vodi se teško snalaze. U njihovo blato gde se daju trojke iz auta, prebijaju sudije u svlačionici, prebijaju protivnički igrači, gepekovanja, telefonski pozivi sudijama u poluvremenu u Laktašima u finalu Aba lige protiv Zvezde, pretnje,siledžijska košarka,otimanje igrača i bahaćenje, otimačine i krađe...slike iz najmračnijeg doba naše košarke…možete se prisettiti petardi, bombi, baklji, gadjanja sudija i igrača…kad gube prekidaju utakmice…indijanština bila i ostala. NARUČENI INTERVJUI I PRITISCI? Zamislite kad o tome oni koji nisu silazili sa raznih portala, tv programa i svih medija gde se odavno zna za koga navija većina urednika istih. Niko ovde nije lud. O VREĐANJU TRENERA, IGRAČA I NJIHOVIH PORODICA ? Zamislite kad o treneru priča neko čiji trener ima najveću platu u istoriji Aba lige i košarke na ovim prostorima. Kad o vređanju igrača i njihovih porodica priča neko čiji navijači godinama unazad na najvulgarniji i najbizarniji način vređaju Gurovića i njegovu porodicu pa i tada njegovu malu bebu, zatim Lalatovića i njegovu suprugu i decu i Nebojšu Čovića i njegovu porodicu pogotovo suprugu i sve što je crveno belo. SPONZORI? Najveće licemerje i neviđen bezobrazluk je kada on pominje sponzore, a imena istih vise ne mogu da stanu na dresove kk partizan Sns i gde će još malo igrači morati da nose dresove sa dugim rukavima. Sve najjače državne i privatne firme su stale iza lažne institucije, a najveći sponzor je država što je ovaj poznavalac limarskih radova i potvrdio ‘’Vučić je stalno sa nama i mnogo nam pomaže’’. Država ih na silu gura sa ogromnim parama, otpisuju im se dugovi, prolongira plaćanje poreza, privremene mere u sudovima, Sns kadar u klubu, sponzori stižu kao na traci, 22 registrovanih igrača, 8 stranaca ukupno (dva su otpustili i isplatili ) trener stranac koji verovatno radi za kikiriki i volontira sa velikim izlivima ljubavi prema klubu, a Renfro i ostali igraju za bus plus karticu... Kako brzo zaboravljate brutalan start Gagića na Dobrićevo koleno, pa mučko udaranje Lazića ispod stomaka pesnicom od strane Pavlovića, grube nasrtaje Murića i još mnogo toga. Veličković tokom cele utakmice vređa i psuje igrače Zvezde i to odavno radi. To je to vase ‘’gospodstvo’’ kojim se dičite. Daleko bilo. O PRISUSTVU STOTINAK ZVEZDINIH SIMPATIZERA ZVEZDE U PARTERU B KADA JE partizan SNS BIO DOMAĆIN ? Zašto ne kaže da su isti bili izloženi neviđenom progonu i linču,da im je prećeno ubistvom, da su gađani svime i svačime počev od čokanja do keramičkih pločica sa željom da im se nanesu ozbiljne i teške telesne povrede. Jel neko iz tog vašeg ‘’gospodskog’’ kluba pokušao da ih zaštiti. NIJE !! I gde bi to Zvezda mogla da smesti njihovih 5 frakcija ? Smešno. O SUĐENJU ? On o tome posle utakmice u Nišu i one sramotne krađe ima najmanje pravo da priča. O nekim prošlim vremenima da i ne govorim i ta vremena za kojima toliko žalite se na vašu veliku žalost nikada više vratiti neće. Pogotovo vi ne bi smeli da reč prozborite o sudijama, prijateljima, braći i kumovima i KSS koji je celi crno beli, a koji su doneli mnogo trofeja Sns partizanu godinama unazad. Pogotovo ne o Beloševiću koji je zajedno sa gepekovanim sudio to finale a kako svi smo videli. Sram vas bilo. Godine mnoge ste kupovali otimali titule, VIŠE SE NE MOŽE ZAŠTO SADA KAO P***E KUKATE… Ne ponovilo se da država uspe ovo čudoviste vestački na silu i upumpavanjem para da vrati na scenu i u mulj u kome jedino znaju da plivaju ti ‘’opozicionari’’ strašni. Možda bi on i još nešto rekao, ali sigurno žuri na sastanak predsedništva Sns da mu sastave novo saopštenje pošto je očito da ovo sam nikako ne bi umeo da složi. Mnogo jaka ‘’opozicija’’. Pa jel moguće da uvek ku**a mora o poštenju? DOSTA VIŠE FRANCUSKE SOBARICE TE VAŠE GLUME KAD SE SVE ZNA !!! DOSTA VIŠE TE VAŠE PRIČICE O LAŽNOM POŠTENJU!! ... vama, poštenima. Fuj.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    25. mart 2019 | 14:06

    Ајмо, плакање. Ако је и било неког притиска, то је за добро утакмице. Све спорне ситуације су се посматрале, и након што су одгледане, пресуђено. Него, ваш клуб навикао да се суди само вама у корист, па кад је поштено, онда се буните. Ма ћао..1:0 да завршимо у следећој, а ви саопштавајте...

  • Doktor

    25. mart 2019 | 20:29

    Sram te bilo. Kukate zadnje 3-4 godine, za sve i svašta, vi ste ti koji ste uveli praksu sa saopštenjima i pljuvanjima po Zvezdi, po državi, po Vučiću i to u vreme kada ste bili u najvećoj dubiozi u isoriji kluba. Dubioza u koju su vas doveli vaši ljudi koji su prodali na desetine igrača koje je Vujošević napravio, a pare strpali u svoje džepove. Kukali ste i plakali dok niste došli na državne jasle, pa sad iako dugujete nekoliko miliona evra kupujete skupe igrače i dovodite još skupljeg trenera. Od čijih i od kojih para. E sad kad vam se uloženo očigledno neće vratiti pa cete biti u još većim dugovima, kao ovi iz FK, opet krećete sa pljuvacinom, ali sada perfidnije, zavijeno, kao gospodski, a svodi se na isto. Na pritisak, na sve, na državu, rukovodstvo ABA lige, sudije (koje su godinama svirale po vašoj meri), na Zvezdu. Dosta bre više. Smučil ste se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA