≫ 

Fernandez spektakularnom trojkom za pobedu uništio Panatinaikos! OAKA arena u sekundi ostala tiha kao pozorište! (VIDEO)

Panatinaikos prešao put od razbijanja Reala do napete završnice i najgoreg mogućeg poraza

  • 4

Košarkaši Real Madrida pobedili su Panatinaikos u OAKA areni 74:73 u meču 29. kola Evrolige i to spektakularnim šutem krila Rudija Fernandeza.

Preko Dešona Tomasa, sa ramena i daleko iza linije 6.75 za pobedu sa zvukom sirene: nema problema! Neverovatnim potezom Rudi je krunisao neverovatan povratak svog tima koji je na početku meča bio u nokdaunu.

On je Grcima ubacio 13 poena uz pet skokova, a efikasniji je od Fernandeza bio Valter Tavares sa 14 poena i čak 16 skokova. Serhio Ljulj je postigao 12 poena. U timu Panatinaikosa Nik Kalatis i Kit Lengford su sa po 14 poena bili najbolji.

Panatinaikos se bolje snašao u prvih pet minuta utakmice pa su posle trojke Šona Kilpatrika, Papapetru i Papajanis napravili seriju 7:0 za dvocifrenu prednost grčkog tima i vođstvo 18:6.

Atinski "Zeleni" su povećali prednost poenima Lengforda i Vujukasa do 32:14 posle deset minuta igre.

Fakundo Kampaco je u drugoj četvrtini šutem spolja malo pokrenuo Kraljeviće koji se košem odličnog Edija Tavaresa približavaju na -9 sredinom tog dela igre (35:26).

Foto: MN Press

Nik Kalatis je trojkom prekinuo loših nekoliko minuta svog tima, a PAO je do poluvremena sačuvao dvocifrenu prednost 45:33.

Real je u nastavku još jednom spustio ispod deset razlike da bi u četvrtoj četvrtini uneo pravu dramu u finiš meča.

PAO je na početku poslednjih deset minuta imao šest poena prednosti, ali je igra domaćih u OAKA areni postajala sve nervoznija kako je vreme odmicalo.

Lengford je trojkom naizgled napravio malo prostora za disanje posle minut i po, da bi odmah istovetno odgovorio i Trej Tompkins.

Dešon Tomas je pogotkom za dva odveo Atinjane na 70:60, posle čega je Serhio Ljulj pogodio bitnu trojku, a Kampaco i Ajon sa penala približavali goste.

Prednost Panatinaikosa se za dva minuta istopila i tri minuta pred kraj Real je praktično imao egal meč jer je zaostajao samo jedan koš.

Real je imao napad i sedam sekundi da ga reši. Kampaco se spetljao, dao je povratnu loptu i Fernandez je bacio loptu u visok luk sa dobrih devet, možda i više metara. Sekund kasnije ona je kao kap prošla kroz obruč, a svima u OAKA areni je zastao dah po prvi put od početka meča.

Madriđani imaju 22 pobede i sedam poraza i treći su pred plejof Evrolige, a Panatinaikos je sa skorom 15-14 na sedmom mestu.

Evroliga, 29. kolo:

Makabi Tel Aviv - Gran Kanarija 90:55

Panatinaikos - Real Madrid 73:74

20.45 Olimpija Milano - Fenerbahče

21.00 Barselona - Budućnost

Petak:

18.00 Himki - CSKA Moskva

18.15 Darušafaka - Bajern Minhen

20.30 Baskonija - Anadolu Efes

20.30 Olimpijakos - Žalgiris

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

VIDEO - Željko Obradović dočekan gromoglasnim aplauzom u Podgorici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA