≫ 

Manu Đinobili, veliki si! Sparsi povukli dres legendarnog Argentinca (VIDEO)

Emotivan trenutak za velikog asa i Teksašane

  • 0

Legendarni Argentinac Manu Đinobili (41) svedočio je prethodne noći, tokom svečane ceremonije, dizanju svog dresa pod svodove "AT&T" Arene što je, kao što znamo, najveća moguća počast koju klub može iskazati prema igraču. 

Veliki košarkaš, koji je na kraju prethodne sezone okačio "patike o klin" nakon 23 godine nezaboravne karijere, od čega je 16 dao Sparsima, održao je emotivni dvadesetominutni govor na centru terena, u tišini, okružen najvažnijim ljudima koje je imao uz sebe tokom svog blistavog košarkaškog puta.

Greg Popovič, Toni Parker, Fabrisio Oberto, Andres Noćioni, Pablo Priđioni, Luis Skola, Đinobilijeva supruga i njihova deca, sa pažnjom i ponosom slušali su Manuove reči kojima je sumirao svoju karijeru ovenčanu sa četiri NBA titule sa jedinim klubom za koji je igrao od prelska iz Viruts Bolonje 2002. godine.

Podsetimo da se od italijanskog kluba oprostio sa 27 poena ubačenih Panatinaikosu u finalu Evrolige, što je bilo dovoljno samo za drugo mesto te sezone.

Neprevaziđeni Argentinac ispraćen je u legendu Sparsa sa 1.057 utakmica u regularnom delu sezone i 218 u plej-ofu, 14.043 poena, 4.001 asistencijom i 1.392 ukradene lopte.

U poslednjoj sezoni za San Antonio beležio je 8.9 poena i 20 minuta u proseku po utakmici.

- Kažem vam, ja sam srećnik. Imao sam sjajno podeljene karte, samo je trebalo mudro da odigram. To je sve što je trebalo da uradim - izdvojila se ova rečenica u "moru" drugih misli sportiste koji u Argentini uživa status poluboga i veću popularnost čak i od legendarnog Dijega Maradone.

Najemotivniji trenutak večeri u kojoj su Sparsi savladali Klivlend, bilo je povlačenje Đinobilijevog dresa sa brojem "20", povučen je odmah uz onaj koji od pre dve sezone krasi potkrovlje teksaške arene - dres Tima Dankana.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA