Pričam sa Popom i ne verujem ušima, koga smo upravo izabrali?! Dankan se setio noći drafta kad je u Sparse došao čuveni Argentinac (VIDEO)

Dankan i Parker podelili sećanja o svom dugogodišnjem saigraču

  • 1

Bivši košarkaš San Antonio Sparsa Tim Dankan prisetio se noći drafta 2002. godine kada su Mamuze birale 25-godišnjeg momka koji će 16 godina kasnije biti legenda kluba: Manua Đinobilija.

"Big Fundamental" je ispričao kako je izgledalo veče i kako mu je zvučalo ime Argentinca za koga nikad nije čuo, iako je ovaj već imao kvalitetno evropsko košarkaško iskustvo iza sebe.

- Zove me Pop... svake godine gledam draft. Svima sam tog celog dana pričao da neću da gledam, ali sedim kod kuće i gledam i mi biramo ljude za koje u životu nisam čuo.

Sedim i slušam: Emanuel Đinobili. Koga smo upravo izabrali? Pop mi kaže: biće odličan, on je ovo, on je ono. Okej Pope, šta god - ispričao je Dankan u AT&T centru.

Od Đinobilija se oprostio i Toni Parker. Francuz je jedini i dalje aktivan i sada igra za Šarlot Hornetse, a sa Manuom i Dankanom čini jedan od najboljih trija u istoriji lige.

- Omiljena godina sa Manuom mi je bila 2005. Leteo si sa kosom i sve to. Više nemaš kose, ali si tada imao. To mi je bilo omiljeno... Druga stvar koja mi pada na pamet je koliko si veliki takmičar.

Nikad ne bih postao takav igrač kakav sam danas da te nisam imao za saigrača. Inspiracija, svakog dana i bila je zarazna, ta strast sa kojom si igrao svake večeri. I treća stvar je bila nesebičnost - prisetio se Parker.

Opisao je Argentinca kao superstara koji se nije bunio što ulazi sa klupe jer je bio definicija košarke Sparsa, koji je ego uvek postavljao na poslednje mesto.

Đinobilijev dres sa brojem 20 od noći između četvrtka i petka krasi svodove dvorane u kojoj igraju San Antonio Sparsi.

VIDEO - Telegraf u gostima kod Krstića: Od početaka u Mašincu do Garneta, Šeka i nazad do Ratine i Kraljeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nko

    29. mart 2019 | 23:20

    Hahahhaha nasmejao si me legendo. Cast mi je bila gledati trio kakav ste bili vi. Legende nad legendama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA