≫ 

Radonjićev Bajern u finišu "pucao sebi u nogu", Armejcima moskovski derbi sa Himkijem!

Loša završnica skupo koštala Bajern

  • 0

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su Himki u 29. kolu Evrolige sa 80:72, dok je Darušafka savladala Bajern iz Minhena 92:87.

Nando De Kolo je još jednom predvodio Armejce sa 14 poena, dok su mu podrška bili Kajl Hajns sa 12 i Kori Higins sa 11 poena.

U Himkiju je Aleksej Šved ubacio 17, a Miki Džordan 15 poena, dok srpskog igrača Stefana Markovića nije bilo na terenu.

CSKA je poveo u ranoj fazi meča poenima Hajnsa i pre isteka desetog minuta su imali dvocifrenu prednost, da bi prvu četvrtinu završili sa +8, 23:15.

Sergej Monija i Toni Kroker su početkom druge četvrtine smanjili zaostatak, ali je CSKA onda dodao malo gas i otišao na poluvreme sa 49:37.

Armejci su u nastavku samo povećali razliku i dominaciju do +18, ali se Himki vratio i u četvrtoj četvrtini uspeo da smanji zaostatak, ali ne i da napravi preokret.

CSKA je drugi u Evroligi sa 23 pobede i šest poraza, a Himki je tek 13. sa devet pobeda i čak 20 poraza.

Peteri Koponen je umalo napravio razliku u meču Bajerna sa fenjerašima iz Darušafake. Nemački tim je "pucao sebi u nogu" nekim neverovatnim promašajima u finišu meča.

Darušafaka je bila u prednosti samo u poslednja dva, tri minuta, Peteri Koponen je jedini pogađao u nemačkom timu i trojkom je prvo primakao Bajern na 84:82, a onda novom trojkom na 88:87.

To nije bilo dovoljno i nekoliko nerezonskih poteza se ispostavilo presudnim da Darušafaka odnese pobedu. Tim Dejana Radonjića je čak vodio i dvocifrenom razlikom 27:14 posle prvih deset minuta.

Bavarci su prednost čuvali do poslednje četvrtine kada su ušli u loš ritam i na četiri minuta do kraja dozvolili Turcima seriju 8:2 i prepustili im vođstvo.

Najefikasniji je kod pobednika bio Toni Daglas sa 26 poena, a pratio ga je Džeremi Evans sa 20, dok je u Bajernu Koponen ubacio 23, Nihad Đedović 20, a Stefan Jović deset poena uz sedam asistencija.

Vladimir Lučić je imao devet poena i pet skokova.

Evroliga, 29. kolo:

Makabi Tel Aviv - Gran Kanarija 90:55

Panatinaikos - Real Madrid 73:74

Olimpija Milano - Fenerbahče 90:104

Barselona - Budućnost 95:83

Petak:

Himki - CSKA Moskva 72:80

Darušafaka - Bajern Minhen 92:87

20.30 Baskonija - Anadolu Efes

20.30 Olimpijakos - Žalgiris

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA