≫ 

Jokić i Marej dominirali u finišu: Srpsko-kanadski tandem počistio američke superstarove iz Oklahome!

Oklahoma Siti Tanderi postaju "mušterija" Denver Nagetsima

  • 3

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Oklahoma Siti Tandere 115:105 u noći između petka i subote i, ako se po jutru dan poznaje, ove sezone bi mogli do druge runde plejofa.

Nagetsi su meč kontrolisali skoro od početka do kraja, ali je Oklahoma uvek bila tu da zapreti i sve do samog kraja je bila u igri za preokret.

Denver je meč prelomio trojkama Vila Bartona i Džamala Mareja u finišu meča, a šut koji je nestao u prethodnim nedeljama se konačno vratio noć posle poniženja u Teksasu od ekipe Hjustona (112:85).

Pomoglo je i nekoliko lucidnih poteza uz jedan sjajan roling Nikole Jokića kada je trebalo olabaviti agresivne napade protivnika.

Oklahoma je priključak držala ofanzivnim skokovima i poenima u reketu pošto su svi njeni igrači sve do pred kraj promašivali.

Jokić je odigrao dobar meč sa 23 poena i čak 16 skokova, mada nije bio uobičajeno produktivan što se tiče asistencija jer je imao samo tri uspešna dodavanja.

Foto: Tanjug/AP

Uglavnom je išao na "giv end gou" opciju iz ruke u ruku i nije hteo da rizikuje protiv ekipe koja ima jednog MVP kandidata i bivšeg MVP-ja, ali je to često usporavalo napad Nagetsa.

Ekipa iz Kolorada je u prvoj četvrtini teško čuvala reket od putbek zakucavanja Nerlensa Noela i ofanzivnih skokova Stivena Adamsa, ali je ipak vodila četiri razlike na isteku 12. minuta.

Monte Moris, Mejson Plamli i Trej Lajls su protiv rezervista Oklahome napravili brzu seriju 7:0 i odlepili "Grumenje" na +11 početkom druge četvrtine do 40:29.

Međutim, to je bio samo jedan nalet, gosti su oscilirali, bekovi Oklahome su probijali reket i vratili do poluvremena minus od četiri poena (56:52).

U nastavku se samo čekalo kada će Tanderi preokrenuti rezultat i izjednačili su trojkom Džeremija Grenta sredinom trećeg perioda.

Odmah je odgovorio Marej trojkom, nadovezao se Geri Heris pogotkom za dva, a onda je Tori Krejg novim dalekometnim hicem za manje od dva minuta vratio Nagetsima osam razlike.

U međuvremenu su Džordž i Vestbruk promašili nekoliko polaganja i Denver je to kaznio tako što je vratio dvocifrenu prednost.

Nagetsi su u četvrtoj četvrtini imali i svih 14 poena i tada je Pol Džordž dvaput bio precizan spolja pa se poenterski kapital Jokićevog tima istopio.

Foto: Tanjug/AP

Na to se dobrim skokovima i agresivnošću nadovezao Vestbruk, ali je Bili Donovan napravio grešku jer je uveo Noela još jednom u igru.

Jokić je svoju masu i snagu iskoristio da ga u dva navrata ugura u koš zajedno sa loptom i tako obezbedi svojim saigračima prostor za disanje 109:101.

Džamal Marej je potom na minut i 46 sekundi do kraja pogodio tešku trojku za 112:101 kojom je Denver rešio meč.

Marej je bio i najefikasniji u Nagetsima sa 27 poena i devet asistencija, a solidan je bio i Pol Milsap sa 14 poena. Vestbruk je ubacio 27 poena za Oklahomu, a Džordž 25. Adams je takođe bio efikasan sa 16.

Ovo je četvrta pobeda u četiri utakmice nad Oklahomom ove sezone, a da se sezona završava danas drugoplasirani Denver bi upravo sa Tanderima igrao u prvoj rundi doigravanja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO - Ko su Srbi koji su obeležili NBA Ol-star?

(M.Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    30. mart 2019 | 07:31

    Jokara kralju srbi ti nikad nece oprostiti uspeh. Uvek ces imati podrsku pravih fanova igrao ili ne igrao na sp.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA