Dok Srbija jedva čeka Mundobasket, Jokiću je to predaleko: Ne razmišljam o tome, prvo da uradim nešto ovde... (VIDEO)

Hoćemo li opet do poslednjeg trenutka čekati odluku lidera Denvera?

  • 30

Nikola Jokić je ime kome se svi nadaju u timu za Mundobasket, ali on i dalje ne želi da direktno odgovori na pitanje hoće li biti na raspolaganju Aleksandru Đorđeviću.

Tako je bilo i za Glas Amerike, potpuno je otvoren kada govori o Denveru i klupskoj situaciji, ali je potpuno neodređen kada se spomene dres Orlova.

- Veoma sam zadovoljan, ne samo rezultatima nego i igrom koju pružamo. Normalno je da ako igramo ovako dobro, rezultati će doći. Pobedili smo mnogo tesnih utakmica, što je velika razlika u odnosu na prošlu godinu, kada smo izgubili mnogo tih utakmica ’na jednu loptu’. To je isto pokazatelj da smo sazreli kao ekipa, kao tim, iako smo drugi najmlađi u ligi. Zadovoljan sam, nadam se da su i ostali, ali ostaje nam da se poboljšamo za plej-of i da (tada) pokažemo svoju najbolju košarku.

Jokić kaže da ne razmišlja o mogućim protivnicima u plej-ofu.

- Pa nekako ni nemaš neku opciju da biraš baš toliko. Hoćeš San Antonio, Jutu, ko je tu, Klipersi, čak i Oklahoma... čak i da biraš ne bi izabrao nekog koga hoćeš. Na Zapadu je stvarno velika konkurencija, pogledajte samo koliko igrača sa Zapada nije ušlo na ol-star, samo zbog toga. Cela konferencija je teška, čak i neke ekipe, koje se neće plasirati u plej-of, imaju veoma dobre pojedince.

Nagrada za sjajnu sezonu stigla je i u vidu debitantskog nastupa na Ol-star utakmici u Šarlotu.

- Iskreno, ja sam se osećao stvarno lepo. Bio sam srećan zbog tog momenta, što sam tamo. Moja porodica je bila sa mnom, tako da to je na neki način mali trofej, koji znači, da budeš u takvom društvu. Što se tiče samog Ol-stara, uživao sam, ne znam ni koliko sam igrao, nije ni bitno, ali uživao sam u samim razgovorima sa ostalim igračima, svi su oni različiti na terenu i van njega.

Jokić je poslednji put igrao za Srbiju pre tri godine, na šta su ga podsetili.

- Ja sam stvarno imao jedno lepo iskustvo u reprezentaciji, sa svim tim momcima koji su bili tamo... i osvojili smo medalju, doček ispred skupštine, tako da sam ja to doživeo kao lepo iskustvo, koje ću pamtiti za ceo život sigurno.

Ipak, Kina mu baš i nije bliska.

- Ne razmišljam, nekako mi je stvarno daleko. Hteo bih prvo da uradim nešto ovde, pa tek onda da vidim... Ne vredi stvarno ništa govoriti (sada).

Nema mnogo filozofije, i pticama je jasno da će Srbija sa Jokićem biti prvi favorit za vrh posle Amerikanaca.

- Ah, pa sad, ne znam... nemoj da ja komentarišem. Sve zavisi ko će igrati, ... (da li će igrati) Adetokumbo, Janis? Ima stvarno opasnih ekipa, ne treba sada ništa pričati, još je (sve to) daleko.

VIDEO - Kobi Brajant: Samo Srbi mogu da pobede Ameriku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule33

    30. mart 2019 | 09:45

    Da sam na njegovom mestu dobro bi razmislio. Sva one uvrede koje je doziveo od Djordjevicevih fanatika, sva ona sprdanja (traktorska guma) zbog jednog preskocenog prvenstva kada je bio pred potpisom novog ugovora ne bih zaboravio. Cinjenica je da je KSS (danilovic,djordjevic) huskao navijace na njega, mogla mu se desiti povreda poput Nurkiceve, niko ga od svih tih "patriota" ne bi vise ni spomenuo.

  • Vuk Jovic 97

    30. mart 2019 | 12:10

    Napred Joka, samo jako majstore ni MVP NBA nije daleko. Ako ne ove godine, sledece sigurno. A hrvati ce te iz ljubomore dalje pljuvati

  • PEXON

    30. mart 2019 | 09:55

    Kad dupe zine za parama.i ne trebas vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA