Dve dileme i samo jedna karta za Evroligu: Partizan i Zvezda spremni za 2. čin polufinala ABA lige! (ANKETA)

Ko će nastaviti borbu za evroligašku kartu, koju donosi samo titula?

  • 7

Košarkaši Partizana domaćini su Crvenoj zvezdi u 2. meču polufinala ABA lige, u subotu od 19 časova (Arenasport), a ta utakmica može biti prelomna u borbi za Evroligu.

Zvezda vodi sa 1-0, igra se u dve pobede i nema mnogo filozofiranja - Partizan igra za majstoricu, crveno-beli efikasan ulazak u finale, gde će se suočiti sa boljima iz Cedevita - Budućnost (1-0).

U dosadašnjim derbijima neizvesnost je bila glavna karakteristika mečeva, Partizan je Kup Radivoja Koraća osvojio poenima sa linije penala u poslednjim trenucima, Zvezda je u završnici duela prelomila na startu plej-ofa, a sada su se stvari malo kadrovski promenile.

Crvena zvezda će do poslednjeg trenutka čekati Džoa Reglanda, Partizan Novicu Veličkovića, povrede i ritam su učinili svoje, pa postoji šansa da ne zaigraju u subotu.

Takođe, neizbežno je da sudije budu u fokusu, Boltauzer će predvoditi trojku, a koliko je meč važan, svedoče i reči Andree Trinkijerija.

- Deluje mi kao da smo u boksu. Prva runda. Oni su dobili. Sada ide druga. Moramo da uđemo jače, bolje, pametnije, jer kao u boksu, ako si previše agresivan daješ prostor da te neko udari. Moramo da igramo 40 minuta čvrsto i pametnije. Bili su crveno-beli favoriti i na 0:0, sad su još veći. Nećemo se dati. Igramo pred našim navijačima. To mora biti plus, a ne stres i pritisak. Sve se zna. Oni znaju nas, mi njih. Pripremili smo se, ali, to ništa ne znači. Očekujem tešku utakmicu. Moramo svi da budemo za korak bolji.

Sa druge strane, Milan Tomić se nasmejao na pitanje ko je favorit,

- Partizan nije ista ekipa u odnosu na onu kada je počela sezona, doveli su četiri nova igrača i iskusnog evroligaškog trenera Andree Trinkijerija. To pokazuje da je njihov cilj da se plasiraju i da naprave što bolji rezultat u ABA ligi. Mi moramo da imamo 100% koncentracije na meč, da se bavimo samo košarkom i da pokušamo da dobijemo meč.

Ako Partizan izbori trijumf, treći meč se igra 6. aprila od 20 časova. Sa druge strane, Budućnost čeka Cedevitu u drugom meču u nedelju od 19 časova.

VIDEO - Trinkijeri o povredi Veličkovića: Doktori rade 24 sata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA