≫ 

Partizan uzvratio udarac Zvezdi, igraće se majstorica za ABA finale! (FOTO) (VIDEO)

Drama pripala crno-belima u paklu "Pionira", meč odluke za nedelju dana

Foto: MN Press
Foto: MN Press

Drama je ovog puta pripala košarkašima Partizana, crno-beli su ostali u plej-of seriji polufinala Regionalnog takmičenja posle još jednog triler derbija u kojem su odneli pobedu u neizvesnom finišu - 70:67.

Trojku za produžetak nije pogodio Davidovac i slavlje većinskog crno-belog navijačkog grotla je moglo da počne.

Zvezdin tragičar za ovaj put bio je Maik Cirbes čije su vezane greške u samoj završnici crveno-bele odvele u poraz, dok je na drugoj strani Partizan "vukao" Vanja Marinković sa 18 poena, mada je Markus Pejdž odgovoran za ključnu trojku manje minut i 19 sekundi pre kraja za beg na četiri razlike.

Ako treba tražiti još jednog junaka Partizanove pobede, uz Marinkovića i Pejdža, to je bez dileme Džok Lendejl čija su dva ofanzivna skoka u poslednjem napadu Partizana Trinkijerijevom timu donele treću napadačku akciju, što je Pejdž materijalizovao penalima četiri sekunde pre kraja i postavio konačan rezultat.

Lendejlov doprinos u toj akciji apostrofirao je trener Zvezde Milan Tomić kao presudan za trijumf crno-belih.

- Definitivno su dva skoka Lendejla u napadu odlučila pobednika, to je bio trenutak kada je rešen meč - rekao je odmah posle utakmice Tomić.

Pogledajte jednu od najatraktivnijih sekvenci derbija, ujedno i jednu od prelomnih - blokada Renfroa na Cirbesu!

Partizan - Crvena zvezda 70:67 (13:9, 21:18, 14:22, 22:18)!

PARTIZAN: N. Janković, Pejdž 8 (3as), Si 4 (5sk), Marinković 18 (trojke 3/6, bacanja 7/7, 3sk, 3as), Jaramaz 3, Veličković 7 (3sk), Zagorac 4, Renfro 6 (3as, 2ukr), S. Janković 1 (4sk), Lendejl 10 (8sk), Gagić 3, Nikolić 6 (trojke 2/4, 3as).

ZVEZDA: Čović 6 (za dva poena 0/2, trojke 1/5, 7as), Perperoglu 16 (za dva 5/5, trojke 1/5, bacanja 3/8), Davidovac 3, Nenadić, Lazić 5 (3sk), Faje 4 (4sk, 2as), Beron 7 (trojke 1/5), Dobrić 3, Simanić 3 (5sk), Rivers 6 (trojke 0/3, 5sk, 2as), Cirbes 11 (5sk), Odžo 3 (6sk).

Razloge Zvezdinog poraza definitivno treba tražiti u činjenici da su crveno-beli promašili čak deset slobodnih bacanja, od čega je Perperoglu odgovoran za pet, iako je bio najbolji u poraženom timu sa 16 poena - do isključenja početkom poslednje deonice.

Poražavajuću partiju, još jednu, pružio je Kej-Si Rivers, Zvezdin Amerikanac je podbacio sa šest poena i bez pogođene trojke iz tri šuta. "Sakrivao" se u momentima kada je trebalo preuzeti odgovornost, koju su ponovo na sebe preuzimali Davidovac, Čović, sporadično Dobrić i Beron.

Cirbes nadjačan u duelu sa Lenedejlom i Jankovićem Foto: Telegraf.rs

Za razliku od prvog duela koji je obilovao poenima, ovaj drugi je je bio sušta suprotnost, razumljivo i zbog ogromnog uloga koji je nosio, pre svega za Partizan kome je poraz značio i eliminaciju. Posle Zvezdinih 5:2 u prvih minut i po, usledio je dug napadački post, posle kog se Partian bolje snašao i rešio taj deo meča sa 13:9.

Odgovorila je Zvezda u drugoj četvrtini, vratila meč u egal, ali su dve vezane trojke Alekseja Nikolića napravile zalihu od sedam razlike koliko je bilo na poluvremenu.

Drugi deo meča je bio slika i prilika svih dosadašnjih duela Zvezde i Partizana ove sezone: greške, lepi potezi, promašaji, rezultatska klackalica i drama u finišu!

Nominalni gosti na ovom meču su preuzeli vođstvo krajem treće deonice, proigrao je Čović, ponovo je uneo mnogo energije i raznovrsnost u napadu što je Zvezdi donelo i obećavajućih "+5" u 33. minutu - 68:63.

Čović u prodoru pored LendejlaFoto: MN Press
Duel Džoka Lendejla i Maika Cirbesa Foto: MN Press

Već tada je Tomić tim igrao bez isključenog Perperoglua, koji je eliminisao sam sebe nakon preagresivnih faulova nad Zagorcem u prvoj i Lendejlom u poslednjoj deonici. Vredi reći i da je Beron veći deo tog perioda proveo na klupi zbog četiri lične, ali je morao na teren u nedostatku kvalitetnijih napadačkih rešenja Tomića, pošto se na Riversa jednostavno nije mogao osloniti.

Partizan je odigrao pametno poslednjih nekoliko napada: Pejdž i Renfro su probijali odbranu rivala i redovno to materijalizovali sa linije penala ili poenima, dok je na drugoj strani Cirbes, uprkos do tada solidnom učinku (11p), u samoj završnici pogubio sve konce igre. Najpre mu je Renfro udario blokadu prilikom zakucavanja, u narednoj akciji Nemac je oklevao da poentira pre isteka napada što je bio dodatni impuls za crno-bele.

Trojka Pejdža na 80 sekundi pre kraja za 68:64 bacila je Grobare u delirijum, Partizan je išao ka pobedi, ali je sve ponovo "zakuvao" Beron njegovom trojkom. Usledio je već opisan finiš, dva skoka Lendejla i poeni Pejdža sa penala, te promašaj Davidovca za produžetak, za srećan kraj po Partizan i 1:1 u seriji koja će svoj vrhunac doživeti naredne subote u "Zvezdinom" Pioniru.

Košarkaši Zvezde napuštaju parket "Pionira" posle triler poraza od Partizana Foto: MN Press
Koreografija Grobara posvećena prvom čoveku Zvezde Nebojši Čoviću Foto: telegraf

VIDEO: Najluđi ABA derbi pripao Zvezdi, a ovo su najbolji momenti sa utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    30. mart 2019 | 20:58

    Grobari su svjetsko cudo..za nas su izmislili navijanje,,,najko mila kako su mocni

  • Kk idea + mali fmp2

    30. mart 2019 | 21:11

    Cekamo Covicevo saopstenje 😂😂😂😂

  • Radovan

    30. mart 2019 | 21:48

    Partizane moj silni!!! EMOCIJA, LJUBAV, PONOS I ČAST! nema dalje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA