Vraća se večiti derbi: Tim za koji su igrali Đorđević, Savić, Šćepanović se vratio "iz mrtvih" (VIDEO)

Fortitudo iz Bolonje je nekada igrao opasne utakmice protiv današnjeg Virtusa

  • 1

Italijanski Fortitudo iz Bolonje pobedio je Bondi Feraru sa 91:79 i tako obezbedio plasman u najjaču italijansku košarkašku ligu, gde će ponovo igrati večiti derbi sa svojim "arhineprijateljem".

Krajem devedesetih godina, dok je italijanska košarka bila u naponu snage, ove dve ekipe su se redovno borile za titulu šampiona. Koliko su to bili jaki okršaji, pokazuju i reči sadašnjeg predsednika KSS, a nekadašnjeg asa Kindera (Virtusa) Predraga Danilovića.

- Sećam se svih titula i trofeja. Dva najdraža su Kup šampiona i u prvenstvu Italije 1998. godine, ali su specijalne bile i pobede nad gradskim rivalom Fortitudom - rekao je Danilović pre nekoliko godina kada je Virtus povukao njegov dres iz upotrebe.

Mnogo je dobrih igrača prošlo kroz Fortitudo u tom periodu dovoljno svedoči i podatak da je tu bio i jedan ol-star Dominik Vilkins.

Brojni košarkaši sa ovih prostora su takođe tamo tapkali loptu, između ostalih i srpski selektor Aleksandar Đorđević, pa Vlado Šćepanović, Miloš Vujanić, Zoran Savić, Marko Jarić, Stojko Vranković, Damir Mulaomerović, Gregor Fućka, Sani Bećirović...

Tu je bio i Gregor Fućka, Arturas Karnišovas, od igrača novije generacije Marko Belineli, Marselo Uertas i brojni drugi. Zanimljivo je da će sada Đorđević biti u Bolonji, ali kao trener suparničkog Virtusa koji je nedavno preuzeo.

Inače, Fortitudo je do najjače lige stigao prvim mestom (skor 24-3) u ligi A2 grupe istok i vraća se među najbolje posle deset godina kada je ispao u četvrtu ligu. Fortitudo je 2000. i 2005. godine osvajao titule u Italiji.

VIDEO - Saša Đorđević: Nadam se da Teo nije previše slavio rođenje ćerke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x-XpLoSiivE-x

    1. april 2019 | 11:38

    Neko zbog dugova u četvrtu ligu a neko promjeni ime kluba i pojeo vuk magarca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA