≫ 

Verovali ili ne, najbolji šuter sveta ne vidi dobro?! Tek nedavno je iskorigovao taj problem

Malo je poznat ovaj detalj "haubice" Golden Stejta

  • 0

Stef Kari važi za najpreciznijeg šutera današnjice, nije preterivanje reći da je među najboljima svih vremena, iako godinama, verovali ili ne, ima problem sa vidom?!

Kari je u nedavnom razgovoru za portal "The Athletic" otkrio da je tek nedavno počeo da nosi kontaktna sočiva koja mu pomažu da bolje vidi i da ne "čkilji" kao do sada.

Od kada je stavio sočiva, šut mu je još precizniji: od 109 trojki na devet utakmica ubacio je 56 ili 51.4 procenta uspešnosti, što je misaona imenica za bilo kog drugog igrača savršenog vida.

- Nosim sočiva, ozbiljno - morao je Kari da ponovi sagovorniku Markusu Tompsonu pošto je ovaj mislio da se šali kada mu je prvi put pomenuo da igra sa pomagalima na očima.

Karijeve smetnje sa vidom datiraju još od malena, njegovo stanje se u medicini naziva Keratokonus, i to je bolest kod koje dolazi do deformacije rožnjače u obliku kupe (konusa). Uglavnom zahvata oba oka, ali obično ne počinje istovremeno.

Do "ol-stara" Kari nije bio na prepoznatljivom nivou, ali su sočiva i te kako popravila učinak: na svakoj od prethodnih devet utakmica pogodio je barem pet trojki od deset koliko ih je izbacio u proseku po meču.

- Upravo tako - odgovorio je Kari na pitanje da li mu deluje da sada, sa sočivima, ima osećaj kao da ima nove oči.

- Kao da mi se čitav svet otvorio, kao da sam progledao - rekao je Kari, čiji se vid, zbog opisanog stanja, vremenom pogoršavao do te mere da je sada morao da ga iskoriguje sočivima.

Ipak, fascinantno je sve ono što je uspeo da uradi bez njih - da se profiliše u najboljeg šutera današnjice!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA