≫ 

Micić se bacao u publiku, pa razbio Armani! Italijanima ne pomažu Nedović i Micov, "manekeni" eliminisani iz Evrolige (VIDEO)

Armani porazom u Istanbulu izgubio sve šanse za doigravanje

  • 0

Nisu imali "razumevanja" igrači Efesa za Armanijeve evroligaške želje za plej-ofom, potvrdili su legionari u turskom timu sjajnu formu i porazili goste rezultatom 101:95 - ujedno ih eliminisali iz daljeg takmičenja. 

"Manekenima" je pobeda bila neophodna da se održi nada za doigravanje, uz povoljne ishode drugih duela, ali se nije moglo pobednički kroz Istanbul, uprkos dobrim rolama Džejmsa (17p), Nedovića (16p), Micova (14p), Kuzminskasa (14p)...

Između ostalog jer je na drugoj strani briljirao fenomenalni Vasilije Micić, ovog puta sa 18 poena i 8 asistencija, uz samo dva promašaja iz igre - jedan za dva i jedan za tri poena!

Ostaće upamćena sa ovog meča i njegova požrtvovana trka za loptom i bacanje u ko zna koji red publike posle duela sa Kuzminskasom.

Sjajan je srpski plej ove sezone, a odlčno ga prate saigrači pod palicom Ergina Atamana, a Armani je samo bio nova "recka" u nizu za turski sastav i dobra uvertira pred start plej-ofa.

Efes je regularni deo sezone završio sa skorom 20-10, pre meča sa Armanijem nije mogao ni mesto više, ni mesto niže, ali su igrači domaćeg tima, iako lišeni rezultatskog imperativa, takmičarski sjajno odradili utakmicu.

Micića su odlično ispratili Plajs i Buboa sa po 14 poena, Moerman sa 13 i Larkin sa 12.

Istovremeno, u Moskvi, CSKA je savladao Baskoniju koju, ipak, poraz neće skupo koštati na putu da ostane u Top 8 - 82:78.

Presudila je poslednja deonica koju su Moskovljani dobili sa 27:12.

Do tada, gosti su imali kontrolu rezultata, vodili tridesetak minuta, a onda poklekli pod uraganskim naletom Klaburna, Higinsa, De Koloa i Rodrigeza.

Baskonija je regularni deo Evrolige završila sa učinkom 15-15, i dalje je u zoni plej-ofa, čeka ishode sutrašnjih mečeva, mada je praktično već siguran učesnik doigravanja zbog boljih međusobnih odnosa sa direktnim rivalima.

Podsećamo da se ovogodišnji završni turnir igra upravo u Vitoriji.

Klajburn sa 16 i Higins sa 14 poena su predvodili tim Dimitrisa Itudisa, dok je na drugoj strani sjajan bio veteran Marselinjo Uertas sa 17.

Raspored poslednjeg, 30. kola:

Četvrtak

CSKA - Baskonija 82:78

Efes - Armani 101:95

Panatinaikos - Budućnost (u toku)

Real Madrid - Žalgiris (u toku)

Petak

Fenerbahče - Makabi 19.45

Bajern - Gran Kanarija 20.00

Olimpijakos - Darušafaka 20.30

Barselona - Himki 21.00

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA