Suma, Ožegović, Ozil iz Ukrajine, "zaboravljeni" Rumun: Partizanu se u junu sa pozajmica vraća ceo tim "odbačenih"!

Najveći problem je povratak Sejdube Sume, zbog ogromne plate i duga prema igraču, a na vratima Humske biće i Ožegović, Vakulko, Enake

  • 25

Aktuelni igrački kadar Partizana će, bar po najavama Save Miloševića, doživeti reorganizaciju tokom narednog leta, ali pre nego što odvoji “žito od kukolja”, novi trener će svakako morati da odluči i šta će biti sa fudbalerima crno-belih, koji su na pozajmicama i koji se na isteku sezone vraćaju u klub. A, ima ih i to poprilično, skoro ceo jedan tim (sedmorica), u kome su “pokrivene” gotovo sve pozicije i linije.

SUMA RAZLOG ZA GLAVOBOLJU

Konkretno, najveći problem i Miloševiću i Partizanu generalno biće povratak Sejdube Sume iz Makabija iz Haife. Gvinejcu ugovor o pozajmici ističe 31. maja, a još od jesenas je jasno da ga Izraelci neće otkupiti (hteli da ga vrate još u decembru).

VIDEO: Suma sumira utiske

To znači da se na pleća Partizana vraća vezista koga u Humskoj takođe više ne žele, kako zbog plate od 46.000 evra (uračunati bonusi), tako i zbog “zamrznutog” duga prilikom odlaska u Izrael, koji iznosi 349.000 evra i koji će se aktivirati 1. jula.

Krajem juna pozajmica ističe i napadaču Ognjenu Ožegoviću, u čijem ugovoru sa Arsenalom iz Tule takođe postoji klauzula o otkupu, međutim u ovom trenutku je nepoznato da li će je ruksi klub aktivirati. Jer fudbaler ima prilično malu minutažu, vreme uglavnom provodi na klupi, često i van protokola, pa je izvesno da će se početkom leta pojaviti u Humskoj, makar zbog sporazumnog raskida saradnje (obe strane nisu voljne da sarađuju).

Ožegović u dresu Partizana; Foto: Marko Jovanović

UKRAJINSKI OZIL BEZ MINUTAŽE

Slična priča je i sa Jurijem Vakulkom, koji je u Partizan ušao na “mala vrata”, posredstvom sugestija sa strane, a na još manja izašao početkom septembra 2018. godine, posle samo devet meseci boravka u Humskoj, u kojima se nije nametnuo.

Došao je sa “oreolom” kapitena mlade ukrajinske selekcije i nadimkom “ukrajinski Ozil”, ali nije uspeo da izbori ni status rezerve, pa je pozajmljen Arsenalu iz Kijeva do kraja tekuće sezone. U periodu od oktobra do decembra prošle godine je imao minutažu, ali početkom tekuće godine nije u planovima trenera i izvesno je da čelnike Partizana u junu očekuje i taj važan razgovor, verovatno i – rastanak.

Vakulko najverovatnije napušta Partizan posle pozajmice; Foto: MN Press

Poslednji igrač koji je iznenada napustio Partizan (25. februara) – Gabrijel Enake, našao je slamku spasa u rodnoj Rumuniji i timu Dunarea Klaraši i to poslednjeg dana prelaznog roka u pomenutoj zemlji.

U vremenskom cajtnotu je definisana pozajmica do 30. juna, posle čega će Rumun ponovo biti fudbaler pod ugovorom sa Partizanom. Ako se, naravno, dve strane ne dogovore drugačije. Verovatno i hoće, jer se Enakeu ne ostaje u Beogradu, a Partizan ga “tera” još od novembra meseca.

Enake potražio "spas" u Rumuniji; Foto: Marko Jovanović

Na spisku eventualnih povratnika je i jedno dete Partizana – Veljko Birmančević, vezista koji igra na pozajmici u Čukaričkom. Radi se o momku koji je, kao supertalentovan, priključen prvom timu još tokom trenerskog mandata Ivana Tomića.

Međutim, vezista je prvo vraćen u filijalu Teleoptik zbog krhke fizičke građe, a kasnije prosleđen i Radu, ne bi li se, kako su govorili u Humskoj, privikao na superligaški fudbal. U junu će se javiti na prozivku Miloševiću i pokušati da se izbori za bolji status.

NA SPISKU I DVA GOLMANA

U timu mogućih povratnika dva mesta su rezervisana i za čuvare mreže – Marka Jovičića i Nemanju Stevanovića, kojima pozajmice takođe ističu u junu. Stevanović trenutno brani za Čukarički i, teško da će se vratiti u Partizan, kako je i sam nekoliko puta izjavio, dok je prvi golman Vladimir Stojković. Svestan da će u takvoj konkurenciji teško dobiti priliku među stativama.

VIDEO: Savo Milošević posle prve pobede kao trener Partizana

Jovičić je, pak, napustio klub krajem januara, kada je prosleđen na šestomesečnu pozajmicu u malteški Hibernijns, gde brani standardno. Nije isključeno da se pomenuta saradnja nastavi i po isteku pozajmice, jer i Jovičić slično razmišlja kao Stevanović.

Podsetimo, u minulih nekoliko meseci Partizan je trajno ostao bez devetorice fudbalera, koji su ili prodati ili napustili klub.

I to su Leandre Tavamba (Al Tovn), Marko Jevtović (Konjaspor), Đorđe Jovanović (Lokeren, Kadiz), Nebojša Kosovića (Kairat), Marko Jankovićo (SPAL), Nemanja Antonov (Muskron), Vladimir Đilas (Jedinstvo Surčin), Luka Cucin (Spartak) i Strahinja Bošnjaka (Voždovac).

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    5. april 2019 | 13:07

    Толико "бомби" у исто време, на истом месту...ала ће их оправити...од лавора остаће само "дугмићи"😂😂😂

  • Ni ni

    5. april 2019 | 13:14

    Plata zaposlenima?! A, Vazura?!

  • Rew

    5. april 2019 | 13:38

    A Musa!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA