≫ 

Sa Italijom igramo i pre Mundobasketa, Đorđević i savez birali opasne rivale na putu do Kine!

Litvanija i Francuska su godinama unazad veoma ozbiljne selekcije

  • 0

Košarkaška reprezentacija Srbije imaće dve jake provere u na završnim pripremama za Mundobasket u Kini (31. avgust - 15. septembar), objavio je Košarkaški savez Srbije.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića dočekuje 10. avgusta Litvaniju u Areni, a onda dva dana kasnije protiv istog rivala igra u Kaunasu revanš.

Posle Litvanije sledi tradicionalni Akropolis kup u Atini. Put u Kinu je planiran za 20. avgust, gde će Srbija poslednje provere pred Svetsko prvenstvo imati u Šenjangu, na turniru na kome će odmeriti snage sa reprezentacijama Francuske, Italije i Novog Zelanda.

Biće to poslednje provere Orlova pred Mundobasket, a naš nacionalni tim će posle desetak dana u Šenjangu otputovati na grupnu fazu takmičenja u Fošan.

Srbija će u prvoj fazi Svetskog prvenstva igrati u grupi D sa reprezentacijama Italije, Filipina i Angole. Naša reprezentacija počeće takmičenje na SP u Kini utakmicom protiv Angole 31. avgusta.

Sledeći rival su Filipini 2. septembra, a poslednju utakmicu u prvoj fazi takmičenja Srbija igra protiv Italije 4. septembra.

VIDEO - Sale Đorđević opet kritikuje: Košarka je najbolja kad se igra jednostavno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA