≫ 

Trinkijeri želi da nokautira Zvezdu: Prolićemo krv za Partizan, hoću da budemo kao Roki Marćano (VIDEO)

Trener crno-belih ponovo je poredio košarku i boks

  • 13

Trener Partizana Andrea Trinkijeri je na konferenciji za medije rekao da će poslednji derbi polufinalne serije protiv Crvene zvezde (subota 18.00, Arena Sport 1) odlučiti koncentracija. Ponovo je uporedio ovaj duel sa boksom, i poručio da će ovo biti nokaut duel.

- Vidim da ovih dana nije važno šta se kaže, nego ko zadnji kaže. I vidim da vam je prijalo da pričam o košarci kao da je boks. Ima dosta stvari, a ja ću dati sve od sebe da nas u ringu ne zatvore na konopce, da držimo visok gard, da budemo u stanju da uzvratimo, a moramo da pokušamo i dobar udarac, košarkaški udarac, dobar potez tokom 40 minuta. Uveren sam sto odsto, šta god da bude, nećemo dati peškir, muški ćemo da se borimo, prolićemo znoj i krv.

- Zašto sve to? Branimo čast jedne velike ekipe u evropskoj košarci. Ovo je nokaut utakmica, svaka stvar može biti važna, svaka nijansa. Prva utakmica je bila šampanj, gore dole, zakucavanja... druga je bila fizička borba, odbrana, kompletno drugačija, kao da su dve različite ekipe, a treća ćče biti utakmica detalja. Ja samo želim da u ovakvim utakmicama, sa fantastičnim protivnikom kao što je Zvezda, ne bude udaraca ispod pojasa. Ako ostanemo do kraja, voleo bih da budemo kao Roki Marćano, to je jedini koji je ostavio boks bez poraza.

Da li je realno da se neka ekipa rano odlepi?

Foto: Marko Jovanović

- Sutra može sve da bude, na jednu loptu, može ranije da se razbije utakmica. Oni će sigurno pokušati odmah da nas nokautiraju, mi moramo da se pripremimo da se žrtvujemo, za odbranu, za napad, za blokadu, dobar pas... znam kako može biti.

Sudije?

- Čekaj da vidim koliko imam para u džepu. Ova kazna koju sam dobio mi komplikuje život. Mislim da su izgubljeni u prevodu iz hrvatskog na srpski. Ja inače znam koje reči upotrebljavam, neki put i ja grešim, ali ja sam upotrebio reč osetiti, a ne uticati. Osetiti je jedna sstvar, a uticati potpuno druga. Iskreno da vam kažem, da te reči budu ovako uvijene, sve sam već rekao, ako treba da bude malo više komplikovano, potrudićemo se. Ja ne mogu ništa napraviti tu. Ja sam iz srca, jer sam štitio jako težak posao, i osetio sam pritisak - rekao je Trinkijeri.

Koncentracija je važna, uvučeni ste u verbalnu komunikaciju između dva kluba i upali u zamku, da li ste zadržali koncentraciju?

- Ja izgubio konventraciju? Ja upao u zamku? Jel danas bila rakija posle espresa? Ne znam zašto to misliš, jel nisi slušao lepo, ili imaš neku svoju agendu? Jedino mi ovaj vetar smeta ovih dana - rekao je Trinkijeri.

Kako da se dobro krećete protiv protivnika koji je na papiru kvalitetniji od vas?

- Ima tu različitih stvari. Jako je važno brzo misliti i moraš uvek da znaš gde si na terenu i šta se dešava na terenu. Noge i glava - rekao je Trinkijeri.

Foto: MN Press

- Kada tako živiš, tako živiš. Ja savakog dana uživam u svom poslu, to me gura da budem bolji. Ponosan sam na to što su moji igrači usvojili sve moje savete. Pripremili smo se, imali smo povrede, probleme, ali to je deo sporta. Sutra se igra majstorica protiv vrlo kvalitetnog tima i znaš šta... Želeo bih da ti kažem sa rečima Dantea, da je u nedelju će se isto živeti. Koliko je život prolazan, nemoj ništa reći, da te opet neko ne shvati pogrešno. Ali, život je prolazan i u nedelju će se isto živeti - zaključio je Trinkijeri.

VIDEO:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobaris totalitere

    5. april 2019 | 14:42

    Koliki gospodin i smeker,ovo je trebalo najvecem klubu u Srbiju u kosarci.. Samo panteri ga ne vole i pljuju a molili da dodje kod njih.

  • Novak

    5. april 2019 | 15:36

    Kakav pajser...

  • Hari

    5. april 2019 | 15:27

    Koji je bre ovo somboled?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA