≫ 

Veličković pred majstoricu: Ma daj samo da počne više! (VIDEO)

Veličković se oporavio od povrede i tvrdi da je sada sve spakovano u 40 minuta

  • 1

Košarkaš i kapiten Partizana, Novica Veličković ne može da dočeka da počne treća utakmica polufinala ABA lige između njegove ekipe i Crvene zvezde.

Dva tima igraju majstoricu za odlazak u finale regionalnog takmičenja u subotu od 18 časova i Zvezda je domaćin. Prvu utakmicu su dobili crveno-beli 106:101 posle produžetka, drugu crno-beli 70:67 u tvrdom i napetom okršaju.

- Nema šta, o samoj utakmici svi znamo šta nosi i odnosi. Ono što bih voleo da kažem je da mi treba da pružimo maksimum da jednostavno kad se završi sve sutra, da možemo mirne glave da kažemo da smo dali sve od sebe.

Mnogo puta kad smo bili na maksimumu smo dobili utakmicu. Ne garantuje to da dobijamo, ali to je jedino što želim od svojih saigrača.

Utakmica je spakovana u tih 40 minuta, veliki pritisak, tenzija, plaćen si za to. U neku ruku to je gušt i čar sporta - rekao je Veličković na konferenciji pred meč.

Foto: MN Press

Njemu je prijalo nedelju dana pauze između mečeva jer je bio povređen.

- Najviše je meni prijao ovaj period jer sam mnogo toga posvetio tome da budem u timu i sa ekipom, da je bilo na dva dana pitanje bi bilo da li bih mogao da izvučem.

Ali kao što sam i rekao posle druge utakmice, mnogo volim svoje saigrače. Imamo dobru hemiju u ekipi i za njih bih sve uradio. Stisnu se zubi i to je to - kaže Veličković koji veruje u svoje saigrače.

- Momci su zreli i hrabri, samo da dođe i da počne utakmica - konstatuje on i ponavlja da sa njima i van terena provodi mnogo vremena pa je atmosfera u timu odlična.

- Dosta vremena provodim sa mlađim saigračima, pošto stariji ima nas dvojica, trojica. U suštini ono što im ja kroz košarkašku karijeru pričam je da taj maksimum o kom sam malopre pričao može samo dobre stvari da donese.

Foto: MN Press

- Posvećenost i borba mogu da pomere razne granice. Tako sam i ja radio. Jedini način je da izađeš, prebrodiš strah i tremu, daš sve od sebe i sebe za ekipu. To će u ovom sportu doneti samo dobro - objasnio je kapiten Partizana.

Prema njegovim rečima, dve utakmice je teško analizirati međusobno, pa samim tim i predvideti šta će biti u trećoj.

- Ja kao igrač razmišljam kao što je Andrea rekao. Obe utakmice su bile različite, prva sa mnogo, druga sa malo koševa. Teško je reći šta treba igrati u napadu i odbrani. Tu jedan potez odlučuje. Razmišljam samo da počne, da dođe više ova treća i ono... - jasan je Veličković.

VIDEO - Trinkijeri: Želeo bih da se izvinim za ovaj balet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    5. april 2019 | 22:53

    Mnogo si samouveren.Mislim da necete pobediti iako bi voleo samo da procitam zalopojke iz FMP ili CZ,ipak mislim iz CZ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA