≫ 

Vlade Divac u košarkaškoj Kući slavnih!

Velika čast i za Divca i za srpsku košarku

  • 8

Bivši košarkaš Sakramento Kingsa, Los Anđeles Lejkersa i Šarlot Hornetsa i nekadašnji predsednik Olimpijskog komiteta Srbije primljen je u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu, javlja Adrijan Vojnarovski.

Vlade Divac je izabran u generaciji za 2019. godinu, a za ovu godinu su u konkurenciji bili i Kris Veber, Markes Džonson i Ben Valas, koji nisu izabrani.

Rođeni Prijepoljac je tek jedan od sedam igrača u istoriji NBA koji su tokom karijere imali bar po 13 hiljada poena, devet hiljada skokova, tri hiljade asistencija i hiljadu i po blokada tokom karijere.

Divac je u NBA bio jedan od pionira sa ovih prostora jer je na američki kontinent iz Partizana, za koji je nastupao od 1986. do 1989. godine, prvo otišao u Lejkerse, za koje je igrao od 1989. do 1995. godine. Lejkersi su ga potom trejdovali u Šarlot Hornetse u zamenu za prava na Kobija Brajanta i u Šarlotu je proveo naredne dve godine.

Tokom 1999. je kratko bio član Crvene zvezde, da bi se u NBA vratio kao igrač Sakramento Kingsa koji će uz Peđu Stojakovića, Daga Kristija, Krisa Vebera, Majka Bibija i ostale voditi Kraljeve do finala Zapada i žestokih okršaja sa Kobijem, Šekom i Lejkersima u kojima je 2005. i završio karijeru.

Divac je danas generalni menadžer Kingsa i poslednjih godina radi veoma dobar posao jer je tim Kingsa u prethodne dve sezone pokazao veliki potencijal tako da se više ne postavlja pitanje da li će u plejof, nego kada.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio više zlatnih medalja od 1995. do 2002. godine i baš pre 17 godina je Jugoslavija sa njim u ekipi osvojila poslednje svetsko zlato u Indijanapolisu pobedom nad Argentinom u finalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska Nacionalna Sramota

    6. april 2019 | 12:25

    Strasno sta se sve radi da bi se uništio Partizan. Najbolji igrač svih vremena na ovim prostorima a možda i Evrope dobio najveće svetsko priznanje ulaskom u kuću slavnih a vi ne smete da napišete da je igrao za kk Partizan već spominjete 99.godinu kad je proveo svega 2 meseca u zvezdi i potom i sam izjavio da mu je to najveća greška u životu. Ipak to ne smete da spomenete kao ni to da je živa legenda Srpske košarke i kk Partizan. Šta se sve radi zarad crvenog državnog projekta... Bruka!

  • Vuk Vučko

    6. april 2019 | 12:18

    Dali je zabranjeno reči da je bio igrač Partizana..?

  • Pp

    6. april 2019 | 13:06

    Pa obezbedio je Kosovu učešće na Olimpijskim igrama u Riju i svim narednim OI, i onda se povukao sa mesta predsednika OKS, pa dobio od Amerikanaca nagradu za obavljeno. I da, treba promeniti da je on PARTIZANOVAC, još jedan u nisu onih koji podržavaju Kosovo pod izgovorom da sportistima ne treba braniti da učestvuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA