≫ 

Tomić likuje posle izbacivanja Partizana: Pobedila je košarka, ali posao nije završen! (VIDEO)

Trener crveno-belih ističe da posao nije dovršen i da njegovu ekipu tek čeka finalna serija protiv Budućnosti ili Cedevite

  • 10

Trener Crvene zvezde Milan Tomić poručio je posle pobede u majstorici protiv Partizana od 84;63 da posao nije završen i da njegovu ekipu tek čeka finalna serija protiv Cedevite ili Budućnosti, koji igraju majstoricu u Zagrebu (nedelja 19.00).

Tomić ističe da je njegova ekipa slavila uz pomoć navijača koji su nosili crveno-bele do trijumfa.

- Pobedila je košarka, odigrali smo sve četiri četvrtine bolje od Partizana, a to se ne bi desilo da nije bilo ove fenomenalne publike, bukvalno su nas nosili tokom svih 40 minuta na terenu. Ova polufinalna utakmica nije bila laka. Prošli smo 2:1 protiv Partizana. Imaju kvalitetan tim, imaju kvalitetne pojedince, a mi nemamo toliko kvalitetne pojedince kao što je tim. Posao nije završen, čeka nas finale, a Zvezda uz ovakve navijače treba da igra u Evroligi - poručio je Tomić.

Milan Tomić tokom derbija; Foto: MN Press

Trener Zvezde ističe da nije bilo teško motivisati ekipu.

- Zna se koliko je bitan derbi, znaju svi šta znače Partizan i Crvena zvezda, čak i stranci to znaju. Uz moju malu pomoć imali su sjanu motivaciju, a uz ovakve navijače ne treba ti ništa drugo - rekao je Tomić, koji ističe da ekipa uvek ima podršku tokom sezone.

- Zvezdina publika je uvek uz košarkaše. Protiv Krke je bilo 3.500 navijača. Znate koliko navijača gleda Olimpijakos protiv poslednje ekipe? 200 ili 300, a nas gleda 3.500 navijača - poručio je tener crveno-belih.

Koga biste želeli u finalu, Budućnost ili Cedevitu?

Košarkaši Zvezde slave sa navijačima; Foto: MN Press

- Ne bih ulazio u to koga bih želeo. Obe ekipe su dobre, treba da budemo srećni i radosni, da prespavamo i videćemo kako će biti dalje.

Da li ste iznenađeni da nije bilo na jednu loptu?

- Ne mogu da kažem da je prirodno. Te utakmice na jednu loptu su bile fenomenalne, svi su uživali. Ja se nadam pobedi uvek. Kada bismo znali šta će se desiti, ne bismo se zvali treneri nego proroci - odgovorio je trener crveno-belih.

Ima li šanse da Regland bude spreman za finale?

Džo Regland; Foto: Marko Jovanović

- Za nedelju dana ćemo imati tačne informacije.

Nije, ne mogu da se setim, ali bilo je dosta dobrih. Protiv Galatasaraja je bilo isto dobro.

Oće li biti hendikep ako se meč igra u Železniku?

- Ne mogu to da kažem, jer još ne znamo gde ćemo igrati - rekao je Tomić, a u konverzaciju se uključio i portparol kluba Igor Vujičin. Još nije doneta odluka, u opciji su samo dve hale, Arena i Železnik, jer je Pionir zauzet zbog futsala - saopštio je on, nakon čega se ponovo uključio Tomić.

- Gde god da igramo, imaćemo prednost domaćeg trena - poručio je šef stručnog štaba Zvezde.

Dali ste veću minutažu Dobriću i Simaniću, neki navijači kritikuju to što manje igraju, ali su oni opravdali su poverenje?

- Prvi put čujem da neko kritikuje to. Ja koristim sve svoje igrače. Ja sam trener Crvene zvezde i dok je tako, ja ću odlučivati o tome - zaključio je Tomić.

VIDEO: Prvi incident na derbiju! Milan Kalinić se potukao, razbijena glava navijaču Zvezde!

VIDEO: Milan Kalinić pre tuče ušao u Pionir sa vođom "delija", niko nije slutio šta će se dogoditi!

VIDEO: Provokacija na konferenciji: Navijač dao bokserske rukavice Trinkijeriju

VIDEO: Nervozni centar Partizana se svađao sa navijačima Zvezde

VIDEO: Trinkijeri: Parni valjak se pokrenuo i neće da stane!

VIDEO: Umalo tuča na derbiju! Čović se rvao, a onda i sukobio sa igračima Partizana

VIDEO: Sve se videlo, sve se zna: Zvezda prejaka za Partizan, a ovi potezi su obeležili derbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    6. april 2019 | 22:14

    A Partizan protiv poslednjeplasiranog gleda pun Pionir, nismo isti, naša borba traje, niste nas slomili, vratićemo se. PARTIZAN I SAMO PARTIZAN!

  • Lepi

    6. april 2019 | 22:35

    Napisite o sportskom ponasanju igraca oba tima posebno Partizana,posto ne znam kako bi se Zvezdasi ponasali u slicnoj situaciji.

  • pero .

    6. april 2019 | 21:30

    Slabi JSD nije merilo sli Tomic treba da se ubuduce zamisli da je cvrsta odbrana i disciplina posebno u odbrani vaznija od bacanja trojki do iznemoglosti.Radinjuc bas je sa tim etablirao u Evropi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA