≫ 

Kalinić prebio Zvezdinog nekadašnjeg sponzora i funkcionera: Čovek koji je uneo veliki novac u klub završio krvave glave (FOTO) (VIDEO)

Bio je član predsedništva Zvezde kada je Čović postao prvi čovek kluba

Derbi u Pioniru je najavljivan kao bokserski meč, ali je malo ko verovao da će "boks" i nemila dešavanja zaista biti uvertira za majstoricu između Crvene zvezde i Partizana u polufinalu ABA lige.

Pred meč je došlo do sukoba dvojice navijača od kojih je jedan poznato TV lice Milan Kalinić a drugi je manje poznata, ali značajna figura u KK Crvena zvezda.

Kalinić je samo minut od ulaska u halu počeo da se tuče sa čovekom, koga smo identifikovali kao jednog od nekadašnjih sponzora i funkcionera Zvezde - Daliborom Dadom Krkovićem.

Krković je privatnik iz Kule i nekada se lokalno bavio politikom. Navija za Crvenu zvezdu, ali su njegove veze sa klubom bile i dublje od navijačkih.

Dalibor Krković je izvukao deblji kraj, Foto: Telegraf

On je bio uz Nebojšu Čovića kada je ovaj preuzimao vođenje kluba sa Malog Kalemegdana 2011. godine. Krković je tada bio deo predsedništva zajedno sa Goranom Toškovićem, Milanom Ninkovićem, Draškom Petrovićem, Goranom Atanaskovićem i Ljubomirom Milićem.

Kasnije je, 2016. godine, kao predstavnik kompanije koja se bavi igrama na sreću potpisao sponzorski ugovor i doprineo klubu novčano. Inače, Zvezda je od 2011. do 2016. godine (mimo novca dobijenog od države) od svojih aktivnosti prihodovala 23,5 miliona evra.

- Imam zadovoljstvo da najavim da smo za ovu sezonu koja startuje za desetak dana, obezbedili generalnog sponzora. Zadovoljstvo mi je da je izbor pao na KK Crvena zvezda, čime se direktno, i indirektno poštuje sve što smo uradili u prethodnim godinama. Međunarodna kompanija je našla interes da bude generalni sponzor. Zadovoljni smo i očekujemo da će saradnja biti dobra, i da ćemo je nastaviti i u narednim godinama. Ove godine moramo svi zajedno da uradimo mnogo posla, jer nas čeka mnogo izazova - rekao je pre tri godine predsednik crveno-belih posle rukovanja sa Krkovićem koji je istakao da je insistirao na ugovoru zbog lične naklonosti.

Zvezda je na leđima nosila ime kompanije koju je zastupao, a kao predstavnik sponzora je na poklon dobio dres sa svojim prezimenom. On se skorije bavio poslom predsednika Upravnog odbora kulskog Hajduka 1912.

VIDEO - Snimak iz drugog ugla: Kalinić brutalno ubija boga u navijaču

Kako svedoče volonteri iz Zvezde, kao i fotoreporteri koju su bili prisutni u trenutku sukoba, Krković se sa Milanom Kalinićem potukao posle svađe oko mesta i crvene fotelje pored terena. Ona je bila namenjena Kaliniću i glumcu Aleksandru Radojičiću.

Kalinić je zamolio Krkovića da se pomeri, posle čega je počela rasprava u koju se uključio i direktor marketinga Crvene zvezde Marko Pavlović. Krković je direktora Zvezdinog marketinga udario i to je bilo kapisla na koju je odreagovao i Kalinić.

On je Dada udario nekoliko puta, umešao se i funkcioner Demokratske stranke Dragana Šutanovac koji je odvojio dvojicu u tuči. Krković je krvave glave napustio halu, a Kalinić je ostao da odgleda večiti derbi i isprati kako je Zvezda na terenu razbila Partizan sa 84:63.

VIDEO - Prvi incident na derbiju! Milan Kalinić se potukao, razbijena glava navijaču Zvezde!

Na derbiju su ovom tučom samo nastavljene varnice kojih je bilo i pre meča. Tako je trener Partizana Andrea Trinkijeri uporedio derbi sa bokserskim mečom, od čega se distancirao trener Zvezde Milan Tomić rekavši da on ne trenira boksere.

Razmirica je bilo i u odnosima dvojice predsednika klubova, Ostoje Mijailovića i Nebojše Čovića koji su razmenili nekoliko saopštenja nakon prve i druge utakmice, da bi sve kulminiralo tučom, prozivkama na račun Trinkijerija.

Italijan je povrh svega od jednog navijača dobio na poklon i male bokserske rukavice pred konferenciju za medije.

Da podsetimo, Zvezda je pobedom nad Partizanom došla do 2-1 u polufinalu ABA lige (106:101, 67:70 i 84:63) čime je obezbedila plasman u finale i šansu da se osvajanjem takmičenja vrati u Evroligu koju je ove sezone igrala podgorička Budućnost.

Finalna serija počinje 12. aprila, a domaćin će biti Crvena zvezda, koja čeka pobednika majstorice između Cedevite i Budućnosti. Ipak, još nije jasno da li će se meč igrati u hali Pionir, koja je zauzeta za futsal utakmicu između Srbije i Brazila za taj dan.

VIDEO - Navijač dao bokserske rukavice Trinkijeriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    7. april 2019 | 13:21

    I da li je priveden, ispitan???????? Naravno da nije jer je ovo Indijanska drzava a ovaj Milan je umisljena seljacina!!!!!!

  • Građanin

    7. april 2019 | 12:49

    To je bila i ostala jedna obična bitanga!!! Eto ko je u centru pažnje, takvi nasilnici poput Kalinića!!!

  • novosadjanin

    7. april 2019 | 13:09

    Taj divljak je zreo za buvaru! Dok je divljao sa automobilom vlast mu gledala kroz prste sad je vec vise nego preterao. Malo corke bi mu prijalo da se presabere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA