≫ 

Španci u šoku, Evroliga novim promenama ulazi u termin plej-ofa njihove lige!

Rukovodstvo španske Endesa lige šokirano promenama koje je najavila Evroliga

  • 0

Udruženje evroligaških igrača najavilo je da je pokrenuta inicijativa za promene rasporeda Evrolige u takmičenju u sezoni 2019/2020. koje bi obuhvatalo i produžetak takmičenja od dve nedelje.

Sada se Evroliga završava fajnal forom u maju (termini idu od 09 - do 15 maja kako kad) a, ako bi se rok produžio za dve nedelje, taj termin bi ušao u plej-of španske Endesa lige.

E sad, s obzirom na to da su španski klubovi među najkvalitetnijima i da redovno igraju na fajnal foru to je za njih veliki problem.

Real Madrid je aktuelni šampion Evrolige za 2018. godinu Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Rukovodstvo ACB lige je izrazilo zabrinutost zbog novog kalendara, nakon neočekivane odluke Evrolige da pomeri za jednu nedelju završno takmičenje za sezonu 2019/2020“, prenosi Sportando.

Dodaje se da je na taj način Evroliga “ušla u termin“ za odigravanje plej-ofa ACB lige.

U saopštenju ACB lige je izražena potreba za sastankom sa čelnicima Evrolige i FIBA, kako bi se došlo do najboljeg rešenja.

- Predviđeni rasporedi se dramatično komplikuju i mogu da utiču na razvoj ACB lige - navedeno je u saopštenju lige.

KK Real Madrid šampion Evrope Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, na sastanku Evrolige i Unije igrača Evrolige je dogovoreno da završno takmičenje bude održano između 21. i 24. maja 2020. godine.

Pomeranje je obrazloženo namerom da se relaksira raspored regularnog dela takmičenja i da se “dupli program“, odnosno situacije kada ekipe moraju da igraju dve utakmice nedeljno smanji sa devet na sedam slučajeva.

Takođe, potvrđeno je da će elitno evropsko košarkaško takmičenje imati 18 timova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA