≫ 

Danilović uporedio trenutno stanje u srpskoj košarci sa periodom kada je bio igrač: Uslovi za mlade košarkaše su danas nikad bolji! (VIDEO)

Prvi čovek KSS-a smatra da je ulaganje u infrastrukturu dalo rezultate i da Srbija zbog toga zadržava talente u svojoj zemlji

  • 6

Gost redakcije Telegrafa bio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije i legenda naše košarke - Predrag Danilović.

On je izdvojio vreme dok se aktivno bavi organizacijom Evropskog prvenstva za košarkašice (koje se održava u našoj zemlji od 27. juna do 7. jula), kao i koordinacijom poslova u KSS, da u našoj redakciji ispriča kakva je trenutno situacija u srpskoj košarci, koliko se ona pre svega infrastrukturno popravlja u odnosu na prethodni period, ali je ispričao i određene detalje iz svoje bogate karijere i razrešio neke mitove koji se vežu za njegovo ime već više od dve decenije.

  • Kakva je trenutna situacija u Savezu, koliko obaveza imate i čime se posebno bavite?

- Glavna stvar kojom se Savez i Organizacioni odbor EP trenutno bavi, jeste organizacija Evropskog prvenstva za žene. Igra se u dva grada po grupama - Niš i Zrenjanin, a završnica se igra u Beogradu. Ima dosta stvari, veliki je posao i bio bih nepošten kao predsednik KSS da ne pomenem Ministarstvo omladine i sporta i Vladu Republike Srbije za trud koji ulažu. Bez njihove pomoći to ne bismo mogli da uradimo. Sama kandidatura koja je bila pre nekoliko godina je mogla da se priloži jedino uz garanciju države. Iza svih tih velikih dešavanja mora da stoji država i država ima veliko razumevanje za te stvari, što je veoma pozitivno i dobro.

- To je glavna stvar kojom se trenutno bavimo, pre toga su bili "prozori", kvalifikovali smo se za Svetsko prvenstvo, sada će da počnu i pripreme, ali to su neke stvari za koje su zaduženi stručni štab i igrači, ali naša uloga je da im pripremimo najbolje uslove koje mogu da imaju, da bi trenirali i da bi se što bolje spremili.

Predrag Danilović u studiju Telegrafa; Foto: Marko Jovanović
  • Kada ste pomenuli uslove, kakvi su oni u odnosu na neko prošlo Vaše vreme, i sada kada ste prvi čovek srpske košarke?

- U to vreme su bili ok uslovi, nije nam ništa falilo kao igračima, kao reprezentativcima. Bili smo siti, imali smo krov, bilo je toplo, mogli smo da treniramo, ali to su neka prošla vremena. Sada je to mnogo zahtevnije i uopšte situacija oko sporta i infrastrukture je daleko bolja u odnosu na nekih zadnjih 10-15 godina, posebno u odnosu na neko moje vreme.

- Znate šta, ja sam čovek koji se ne bavi politikom, ali bio bih cinik i ne bih bio fer kada ne bih rekao da najveću zaslugu za sve te stvari koje se dešavaju u ovom sportu, odnosno infrastrukturu i sve ostalo, ima Ministarstvo omladine i sporta, ali pre svih predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i selektor Orlova - Aleksandar Đorđević; Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Postoji još dosta prostora za napredak, ali veliki sam optimista što se tiče infrastrukture i svega ostalog, a samim tim i pravljenja igrača za budućnost, jer ovaj naš region, konkretno Srbija je, ne znam kako, to je misterija već decenijama, i pitanje na koje ja nemam odgovor, ali mi imamo momke koji su talentovani i radi se dobro, i ta infrastruktura je velika stvar, koja zadržava tu decu ovde u Srbiji, koja ih ne teran napolje, da idu za boljim uslovima, jer stvarno imaju dobre uslove ovde - naglasio je Predrag Danilović.

Kompletan intervju sa predsednikom KSS, i legendom naše košarke, u kom je pričao o nedavno završenom polufinalu ABA lige između Zvezde i Partizana, o tome da li očekuje da Nikola Jokić bude u sastavu reprezentacije za Mundobasket i legendarnim anegdotama iz karijere, možete da čitate i gledate u sredu ekskluzivno na Telegrafu.

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    9. april 2019 | 16:51

    Добар кошаркаш, и њега су ови "преотели" из Босне, а сад какав је човек...него, како кум...

  • UŠATI i mali partizai

    9. april 2019 | 17:33

    Vodiš klub, napraviš milionski finansijski minus i onda napreduješ!?

  • Novica

    9. april 2019 | 17:53

    Hteo bi da iznesem svoje misljenje o danilovicu.prvo cu kao coveku los i da ne kazem koju grublju rec. Kao kosarkas neznam dali cu uspeti da objasnim , svi pominjemo djordjevica zbog par utakmica koje je odlucio i velicamo saleta medjutim moje misljene posto sam skoro pregledao danilovicevu karijeru i pregledao dosta njegovih utakmica u nba i u evropi mogu da kazem maestralno i zato za moj ukus danilovic je za koplje bolji igrac od djordjevica nadam se da cete objaviti ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA