≫ 

Valensija na pobedu od Evrolige: Alba bez šansi u "La Fonteti"!

Prvi meč finalne serije Evrokupa pripao favorizovanim Špancima

  • 3

Košarkaši Valensije potvrdili su nadmoć pred svojim navijačima ove sezone u Evfrokupu, slavili su još jednu ubedljivu pobedu i to u kakvom trenutku - pala je Alba u prvoj utakmici finala Evrokupa rezultatom 89:75 (20:13, 21:25, 30:15, 18:22). 

Tako je španski tim došao na pobedu od titule, automatski i plasmana u Evroligu, gde, po kvalitetu, ovaj tim definitivno i pripada.

Naredna utakmice u seriji koja se iggra do dve pobede, na programu je u Berlinu za tri dana, a eventualna "majstorica" 15. aprila u Španiji.

"Slepe miševe" su ka pobedi, 15. uzastopnoj u Evrokupu, vukli Vil Tomas koji je 14 od svoja 22 poena ubacio u prvom poluvremenu, i Met Tomas, koji se raspucao u nastavku - do konačnih za njega 16 poena, uz šut za tri 4/5!

Odlične role imali su i Sem Van Rosom sa 15 poena i 7 asistencija, te iskusni Fernando San Emeterio koji je u trijumf ugradio 11 poena.

Crnogorski centar Bojan Dubljević meč je završio sa 9 poena i 8 skokova.

Kod gostiju, koji su uspešno parirali Valensiji samo u prvih 20 minuta, a onda popustili pod raznovrsnom napadačkom igrom rivala, istakli su se plejmejker Pejton Siva sa 17 poena i 7 asistencija i Martin Hermanson sa 16 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA