≫ 

Tomić pred prvi meč ABA finala: Svim snagama da branimo domaći teren, Budućnost je skup NBA i evroligaških igrača (VIDEO)

Kreće finalna serija ABA lige, prvi meč u petak od 19 sati - trener Zvezde Tomić uzda se u navijačku energiju

  • 6

Zvezda je spremna za veliko finale, zov Evrolige je najveći mogući motiv za crveno-bele pred okršaje za ABA titulu sa ekipom Budućnosti u seriji koja kreće već u petak od 19 sati (Arena sport). 

Tomićev tim ima prednost domaćeg terena u seriji koja se igra na tri pobede, a imala ga je i prethodne gubitničke sezone, pa će igrači biti silno motivisani da se revanširaju Podgoričanima za prošlosezonski poraz u četiri utakmice.

Trener crveno-beli je izneo očekivanja pred sutrašnji duel uz širok osmeh zadovoljstva zbog velikog interesovanja navijača za prvi meč finalne serije.

- Sastaju se dve iskusne ekipe, suvišno je pričati o imenima i timu kakav je Budućnost. Mi smo kao tim spremni za finalnu seriju, a ono što je najbitnije, je da smo ušli finale, međutim tu posao nije završen -biće kad uzmemo ABA ligu i kada obezbedimo mesto u Evroligi. Veoma sam radostan i srećan što su rasprodate karte i što će biti puna hala, navijači su naš šesti igrač i treba da nam pomognu sad kad je najvažnije - rekao je Tomić.

Zvezda će na Budućnost bez Reglenda koji se polako oporavlja posle lakše intervencije na kolenu, ali je pitanje da li za njega ima nade da odigra barem jedan meč serije.

- Ide na bolje (Reglend), neće igrati sutra, pokušaćemo sve da bude spreman za sledeću utakmicu, ali igraće samo ako bude potpuno spreman.

Na pitanje kolike su procentualno šanse da zaigra makar jedan meč, Tomić je dopunio prethodno izlaganje.

- Kažem, ide oporavak nabolje, svi se nadamo da će što pre biti spreman i da će pomoći timu, sad kad će to biti teško je reći. Ostali igrači su spremni i zdravi.

Tomić na prethodnoj utakmici sa PArtizanom pred krcatimcrveno-belim Pionirom Foto: MN Press

Tomić nije želeo da ulazi u dublju analizu šta su košarkaške prednosti Zvezde protiv Budućnosti, sem što je to svakako prednost domaćeg terena.

- Sad ulazimo u neke košarkaške, tenerske detalje, sad nije vreme, to ćete videti sutra. Mormao uvek da imamo energiju na terenu, moramo da imamo koncentraciju na terenu i morasmo da imamo disciplinu. To će biti naša najveća prednost.

Trener ABA šampiona Jasmin Repeša u najavi meča sa Zvezdom potencirao je Filipa Čovića kao aduta Zvezde. Iako vlada stav da je iskusni plej neočekivano istupio u prvi plan, takvo mišljenje ne deli Tomić.

- Neočekivano mislim da nije, Čović je igrač koji je tokom cele sezone pomagao Zvezdi, tako da, ne znam šta da vam odgovorim... Zvezda je tim i samo kao tim može da dobije ovo finale.

Noris Kol je stigao kao najveće pojačanje Budućnosti ove sezone, igrač projektovan da preuzme llidersku ulogu, ipak kako se bliži sezona kraju Gordić je taj koji je preuzeo ključ igre Podgoričana.

- Sigurno da je Gordić jedan od iskusnijih, zna da igra ovakve utakmice i uvek ih je igrao na visokom nivou, ali Budućnost nije samo Gordić, već igrači iz Evrolige i NBA. I individualno i timski su popunjeni svuda.

Zvezda je ove sezone tri puta ubedljivo pobedila Budućnost (ABA Superkup i dva ABA duela), a zanimljivo je da je i tada Tomić govorio da su podgoričani favoriti za regionalnu titulu.

Kako sad stoje stvari, ko je sad favorit?

- Generalno, ne živim u prošlosti: šta je bilo-bilo je. Te pobede mogu biti zamka. Jesmo pobedili dva puta, ali oni su sada totalno drugi tim, sa novim trenerom. Drugačije igraju. Ko je favorit? Mi igramo pred našim navijačima, imamo domaći teren i treba da se borimo da sačuvamo domaći teren i da to materijalizujemo.

FINALE ABA LIGE

1. meč (Pionir)- 12.04

2. meč (Pionir) - 14.04

3. meč (Morača) - 17.04

Eventualni 4. meč (Morača) - 19.04

eventualni 5. meč (Pionir) - 22.04

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    11. april 2019 | 15:57

    🔴⚪🔴💪🏀👏👍📿🙏🏅

  • Smele95

    11. april 2019 | 15:32

    Covke je magija ako ne i bolji od Reglenda :)

  • 😂😂😂😂😂😂

    11. april 2019 | 16:16

    Mogli biste da nas podsetite koliko Partizan nije igrao finale. Ili neki raspolozeni navijac, ako ima takvog😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA