≫ 

Kreće ABA finale! Borba za Evroligu startuje iz grotla "Pionira", zvezdaši spremaju pakao Podgoričanima! (FOTO) (VIDEO)

Prvi meč na programu od 19 sati u hali "Pionir", serija se igra na tri pobede

  • 15

ABA sezona došla je do samog kraja, još najmanje tri, a najviše pet utakmica gledaćemo u uzbudljivom finišu regionalnog takmičenja koji će, kao i prethodne sezone, ispisati finalnom serijom Crvena zvezda i podgorička Budućnost, ekipe koje su pokazale najviše u periodu za nama. 

Oba tima ulaze u nove okršaje nakon 2:1 u polufinalnim serijama sa Partizanom, odnosno Cedevitom, crveno-beli pritom i oslabljeni za prvog plejmejkera Džoa Reglenda koji je najverovatnije izgubljen za čitavu finalnu seriju zbog problema sa kolenom.

Zvezda je "pregremela" večitog rivala bez Amerikanca, a pokazalo se da u Čoviću i "ol raund" Davidovcu takođe ima vrlo pouzdane opcije na poziciji organizatora igre, pa navijače ne bi trebalo da brine bilo šta u tom pogledu.

Čović je bio jedan od glavnih aduta Zvezde u polufinalu sa Partizanom Foto: Marko Jovanović

Ohrabruje Beograđane i podatak da su ove sezone čak tri puta savladali ABA šampiona, jednom u Superkupu regionalnog takmičenja, i oba puta u regularnom delu sezone, što, kako apostrofiraju sa Malog Kalemegdana,  apsolutno ne mora ništa da znači za finale, najviše zbog činjenice da su se Podgoričani od tada pojačali sa nekolicinom proverenih imena, plus trenerom Jasminom Repešom.

VIDEO: Trener Zvezde Milan Tomić o predstojećem finalu

Ono što je sigurno, očekuje se još jedan košarkaški spektakl u "Pioniru", a koliko je ovaj meč značajan za crveno-bele kazuje i činjenica da su "isterali" rukometaše Srbije u "Arenu" na meč sa Hrvatima samo da bi dočekali Podgoričane u grotlu gde su padali velikani evropske košarke.

Uzdaju se na Malom Kalemegdanu u veliku podršku sa tribinu koja je mnogo puta do sada bila prevaga za velike pobede.

Drugi meč serije igra se već za dva dana, treći je na programu 17. aprila u Podgorici, a eventualni četvrti na istom mestu 19. Ukoliko dođe do "majstorice", ona će biti odigrana u Beogradu 22. aprila.

Sudijsku trojku za prvi meč čine Matej Boltauzer, Saša Pukl i Tomislav Hordov.

Crveno-beli pozdravljaju navijače posle plasmana u finale Foto: Marko Jovanović

Kreće finalna serija ABA lige večeras (19.00) u Pioniru. Zvezda ima prednost domaćeg terena i kvota na nju je 1,45, a kvota da će Budućnost odmah napraviti brejk je 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Budućnost

U kladionici Mozzart možete da se kladite i na tačan ishod finalne serije ABA lige. Na primer, kvota da će Zvezda slaviti sa 3:0 je 5,25, a da će Budućnost to učiniti je 12. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijal ABA liga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    12. april 2019 | 10:56

    Драго ми је што су гробари на Звездиним вестима у оволиком броју...пошто мукице добрих вести о себи немају

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    12. april 2019 | 11:22

    Кад би гробари оволико посећивали своје љубимце, колико воле да ме читају, можда би потпомогли свом клубићу да исплати плате нпр...или да не моле државу за лиценце...само ме читајте,гробари, пуно можете научити😂😂😂

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    12. april 2019 | 10:06

    Само са самопоуздањем и вером у себе, уз пуну дворану, и видећете да је то иста боранија као и гробари што су. Што сте неопуштенији, теже иде.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA