≫ 

PET momenata koji su obeležili duel Zvezde i Budućnosti: Monstruozne rampe, zakucavanja, trojke Berona i promašena bacanja! (VIDEO)

Crveno - beli odigrali još jedan dobar meč i pokazali da su najozbiljniji favoriti za titulu

  • 0
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost sa 91:72 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji plej ofa ABA lige koja se igra do tri pobede. Sledeći meč na programu je u nedelju od 19 sati takođe u Hali "Aleksandar Nikolić" u kojoj je Zvezda domaćin.

Crveno beli su odigrali promenljivo meč sa usponima i padovima, ali su na kraju uspeli da ostvare pobedu. Utakmica je bila intenzivna, sa dosta trčanja, kontranapada, šuteva, a mi izdvajamo za vas pet stvari koje su obeležile ovaj meč.

1. RAMPA DAVIDOVCA NA ZAKUCAVANJU KLARKA

Bek Zvezde je odlično ispratio prodor Klarka u prvoj četvrtini , a onda je skočio, blokirao ga i tresnuo o parket. Ipak, odmah je ustao i otrčao i napad.

Foto: Marko Jovanović

2. SERIJA ZVEZDE 11-2 I MONSTRUOZNO ZAKUCAVANJE FAJE NA KRAJU POLUVREMENA

Košarkaši Zvezde gubili su 32:38 u finišu druge četvrtineprvog meča finala plej ofa ABA lige protiv Budućnosti. Trener Milan Tomić je tražio tajm aut da bi "izribao" igrače. Posle tog tajm auta krenula je furiozna serija Zvezde od 11-2 kojom su preokrenuli rezultat na 43:40. Filip Čović pet poena vezao i povukao ekipu.

Foto: Marko Jovanović

VIDEO: Muhamed Faje je zakucao alej up posle dodavanja Berona.

3.ČIRLIDERSICE I NAVIJAČI ZVEZDE SU BILI DODATNA INSPIRACIJA IGRAČIMA

Kada su Podgoričani istrčali na teren pred početak meča, a sa tribina se začula salva uvreda:

- Šiptari, Šiptari! 

Takođe prelepe čirlidersice Zvezde su ulepšale ovo veče

Foto: Marko Jovanović

VIDEO: Šiptari, je*o vas Milo: Navijači zvezde vređaju košarkaše Budućnosti

4. PROMAŠENA BACANJA CRVENE ZVEZDE ČAK 11

Ponovo stara boljka Zvezde slobodna bacanja. Ovoga puta kao i protiv Partizana šutirali su  19-30 slobodna bacanja što je 63%

5. TROJKE BILIJA BERONA BEZ PROMAŠAJA I SERIJA KOJA JE REŠILA MEČ

Bilo je 45:45 u 23. minutu meča, a onda je krenula furiozna serija Zvezde. Beron je ubacio trojku,a zatim još jednu za 51:45. Cirbes je dodao koš i slobodno bacanje, pa Perperoglu  za 55:47. Seriju su nastavili Faje, Beron i Perperoglu za 62:47 ili seriju 17-2.

Osim toga meč je obeležio Bili Beron bek šuter Zvezde sa 19 poena od čega 4-4 šut za tri poena. Zvezda je šutirala 12-22 za tro poena što je 54% a Simanić, Dobrić i Beron su pogodili bez promašaja.

VIDEO: Tomić ostao bez glasa ribajući igrače Zvezde

(D.S.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA