≫ 

Vučević i Orlando trojkom u poslednjim sekundama ubili u pojam Kavaja i Reptorse! (FOTO) (VIDEO)

Reptorsi nikako da se oslobode kletve zvane porazi u plejofu!

  • 0

Košarkaši Orlando Medžika pobedili su Toronto Reptorse na njihovom parketu u Kanadi sa 104:101 u prvoj utakmici prve runde plejofa Istoka NBA lige.

Meč je imao strašnu završnicu i odlučen je hladnokrvnim potezima Di Džej Ogastina u poslednjih četrdesetak sekundi i trojkom na tri sekunde do kraja meča. Orlando je tako, samo nekoliko sati nakon što je Bruklin šokirao Filadelfiju, uradio isto sa Reptorsima, drugoplasiranom ekipom Istoka.

Foto: Tanjug/AP

Osam promena vođstva viđeno je samo u četvrtoj četvrtini veoma uzbudljive utakmice, u kojoj je Orlando u drugoj četvrtini imao čak 14 poena prednosti, ali tokom većeg dela meča ipak zaostajao i držao priključak za Torontom.

Tim sa Floride je serijom 10:2 u poslednja četiri minuta ušao sa dva poena prednosti 94:92, Nikola Vučević je isforsirao nekoliko šuteva, nije bio precizan ni Eron Gordon i onda su obojica posle pogotka Sijakama iz odbojke loptu prosledili Džonatanu Ajzaku.

Ajzak je iz ugla pogodio zlata vrednu trojku, kojom je vratio poen prednosti Orlandu, da bi u narednom napadu Evan Furnije presekao pas Kajla Laurija ka Deniju Grinu i poentirao u kontri za 99:96. Nakon toga, sve je spalo na Kavaja Lenarda i Di Džej Ogastina.

Lenard se odmah podigao na šut za tri, pogodio i samo desetak, dvadeset sekundi kasnije tražio izolaciju na Gordonu, izvukao se na bok i pogodio poludistancu a Toronto se očas posla našao ispred Orlanda i već video pobedu u rukama.

Ostao je minut do kraja, Ogastin preuzima odgovornost i prolazi do koša za egal, a onda Mark Gasol promašuje trojku iz odlične pozicije u uglu. Orlando je imao pun napad na 26 sekundi do kraja, Ogastin je opet odlučio da rešava napad i posle pika se oslobodio Lenarda koji ga je čuvao.

Foto: Tanjug/AP

Na njemu je ostao sporiji i veći Gasol koji se povukao da bi čuvao prodor, što je Ogastin iskoristio i video da ima dovoljno prostora da šutne trojku koju je pogodio. Lenard je za preostale tri sekunde probao da napravi čudo i odvede utakmicu u produžetak ali je bacio er bol.

Ogastin je bio najefikasniji u Orlandu sa 25 poena i šest asistencija, Furnije je ubacio 16, a Vučević i Ajzak po 11 poena. Lenard je sa 25 bio najbolji u Torontu, a poen manje je imao Paskal Sijakam. Toronto i u narednom meču ima prednost domaćeg terena pa se serija seli na Floridu.

VIDEO - Ubitačna trojka pa monstruozno zakucavanje Džejmsa Hardena

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA