≫ 

Zvezda na pobedu od ABA titule i Evrolige! Pukla stotka u Pioniru, crveno-beli ponizili Budućnost (FOTO) (VIDEO)

Surova dominacija Beograđana, jedan od najtežih poraza Podgoričana

  • 80

Još ubedljivije, još spektakularnije nego u prvoj utakmici, košarkaši Zvezde porazili su Budućnost u drugom meču finalne seriji ABA lige i poveli 2:0 pred selidbu u "Moraču" gde će biti odigrana naredna dva duela, ako bude potrebe oba.

O tome kao je izgledala borba mačke i miša u "Pioniru" najslikovitije pokazuje rezultat - 107:69 (26:19, 28:19, 22:16, 31:15)!

Zvezda je odigrala možda i meč sezone, a Budućnost pretrpela jedan od najubedljivijih poraza ikada u Regionalnom takmičenju , i to u kakvom momentu - u finalu!

Nestvarnim procentima šuta za dva i za tri poena crveno-beli su "gazili" goste u prvom poluvremenu (87.5 posto za dva), a u nastavku potpuno razbili nejakog rivala koji, narodski rečeno, nije znao "gde bije" u grotlu crveno-belog Pionira.

VIDEO: Efektna blokada Odža nad Erlom Klarkom

Jedina briga po Tomića i Zvezdine aspiracije ka konačnom cilju može biti povreda večeras sjajnog Stratosa Perperogula, najefikasnijeg sa 17 poena kod Beograđana, za samo 13 minuta (?!), koje je ubacio do povrede u poslednjim sekundama treće deonice.

Foto: Marko Jovanović

Fantastičan je bio evroligaški šampion, bez promašaja u prvom poluvremenu, uz njega su se u listu strelaca poređali Rivers sa 16 poena, Dobrić sa 12, Beron sa 10...

VIDEO: Pogledajte i kako se grčki as povredio pošto je ubacio težak šut preko ruke igrača budućnosti - u padu.

Bila je ovo velika utakmica Zvezde, timska pobeda Tomićevog tima i slom Repešinog kakav dugo nije viđen. Hrvatski trener je već posle desetak minuta morao da skida i kravatu i sako od nervoze (mada je otkrio da mu je sako bio ispljuvan sa tribina), ništa njegovi igrači nisu mogli da ubace, delovali su kao razbijena vojska: bez igre, bez lidera, bez energije i ideje da stanu na put uraganskom naletu rivala.

Budućnost je bila van igre, van utakmice, gotovo da su u svlačionici gosti izugbili meč: Devet bacanja promašili su podgoričani, osam trojki i čak 19 šuteva za dva! 

Ponovo je impuls igre Zvezde davao Filip Čović, koji je već posle nekoliko minuta u igri popunio statističke kolone sa 7 poena i 6 asistencija, uz njega Perperoglu je pogađao sve što je izbacio iz ruke, a i te kako su aktivni bili centri Odžo, Cirbes i Faje sa svojim važnim ulogama u reketu  protiv inferiornih Bitadzea i Barovića.

Na kraju, Zvezda je imala pogođenih 25 od 30 šuteva za dva poena, 12/25 za tri.

Drugo poluvreme bila je raspodija crveno-belih, sa neverovatnom lakoćom Zvezda je probijala odbranu Budućnosti, razlika je išla neumitno od 20 preko 30 do nestvarnih 40 razlike za srpski tim u jednom momentu.

Publika je bila u delirijumu, Barović je zbog nervozne reakcije zaradio dve tehničke, gosti su bili potpuno razbijeni, nedorasli da se bore i za častan poraz. Popravni će imati pred svojim navijačima u sredu 17. aprila, kada će igrati za opstanak u finalnoj seriji. Imaće, kako stvari stoje, jednu brigu manje, a ona se zove Perperoglu.

Crvena zvezda - Budućnost 107:69 (26:19, 28:19, 22:16, 31:15)!

CRVENA ZVEZDA: Čović 9 (3sk, 7as), Perperoglu 17 (šut za dva 4/4, trojke 3/4), Davidovac 6 (4ukr, 3izg), Nenadić 5, Lazić, Faje 8 (6sk, 4as), Beron 10 (trojke 1/5, 3sk, 3as), Dobrić 12 (za dva 4/4, trojke 1/1), Simanić 6 (trojke 2/2), Rivers 16 (5as, 2ukr), Cirbes 8, Odžo 10 (5sk).

BUDUĆNOST: Džekson 2 (trojke 0/4, bacanja 0/3, 7sk), Kol 9, Su. Šehović, E. Klark 7 (za dva 3/8, bacanja 1/4), Barović 10 (za dva 5/5, 3sk, 2as), K. Klark 4, Gordić 11 (6as), Bitadze 9 (5sk), Popović 2, Bel 10 (za dva 2/2, trojke 2/3), Nikolić 5 (3sk), Vilijams.

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Trener Bubućnosti Jasmin Repeša razočaran ishodom prvog poluvremena, utučena je i klupa gostiju na čelu sa predsednikom Bokanom Foto: Marko Jovanović
Faje napada obruč Podgoričana, Klark nemoćno posmatra Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

VIDEO: Zvezdini navijači vređaju sudiju Javora pred početak utakmice

Milan Gurović i Milan Kalinić u srdačnom pozdravu pre utakmice u "Pioniru" Foto: Telegraf.rs
Otac našeg najboljeg tenisera Novaka, Srđan, prati meč iz prvih redova Foto: Marko Jovanović
Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA