≫ 

Šest stvari koje su obeležile meč Zvezde i Budućnosti: Šut za dva kakav se retko viđa, besni Repeša, povreda Perperoglua (FOTO) (VIDEO)

Navijači su imali priliku da vide jednu od najubedljivijih pobeda Zvezde, uzimajući u obzir kvalitet rivala

  • 17
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde  ubedljivo su savladali Budućnost u drugom meču finalne seriji ABA lige i poveli 2:0 pred selidbu u "Moraču". Ono što vredi istaći je efikasan napad, kvalitetna odbranu i timska igru, u svakom segmentu. 

Sa druge strane trener Podgoričana Jasmin Repeša mogao je da gleda kako njegov tim prolazi kroz najteži poraz od crveno-belih u istoriji, bez mogučnosti da bilo šta popravi. Nekoliko faktora uticalo je na ovakav ishod meča, a ovo su neki od njih....

Podrška navijača nije izostala; Foto: Marko Jovanović

NAVIJAČI ZVEZDE I PRITISAK SA TRIBINA

Još jednom su navijači Zvezde pokazali da, i te kako, umeju da pomognu svom timu da dođe do zacrtanog cilja. Tako se pre, tokom, ali i posle susreta, bukvalno tresao Pionir. Na samom startu prisutni su pokazali šta misle o kontroverznom izboru sudija za drugi meč finala, i žestoko isprozivali čelnike ABA lige i sudiju Javora. Do kraja susreta, sa puno emocija su pratili svaki koš svog tima, kao i odbranu nad protivnikom.

Naravno, kako je prednost do kraja bila sve ubedljiva, šale i prozivke na račun gostiju nisu izostale.

VIDEO: Delije grme pred Budućnost

FURIOZNA DRUGA ČETVRTINA - FAKTOR ČOVIĆ I GRČKA HAUBICA STRATOS

Sam početak meča na momenat je podsetio na onaj prvi u seriji, kada su se obe ekipe smenjivale u vođstvu. Ipak, sam kraj prve deonice, nagovestio je nešto drugačioji ishod. Poznato je da Tomić, i posle povrede Reglanda, ne želi da menja Čoviću ulogu u timu pa je na poziciji organizatora igre zaigrao Beron.

Asistencije Čovića i koševi Perperoglua obeležili su 2. četvrtinu; Foto: Marko Jovanović

Smenjivanje košarkaša na toj poziciji nije donelo željeni rezultat, pa je u igru ušao Filip Čović koji je momentalno počeo da pogađa i deli asistencije. Njemu se brzo priključio i Stratos Perperoglu, kao i Dorbić koji je rešetao koš Podgoričana trojkama.

Tako je Čović već do sredine druge deonice, za svojih 9 minuta, nakupio 7 poena, uz dva skoka i čak 6 asistencija, bez promašaja. Slično njemu i Grk je ušao u košgetersku seriju, i bio je nepogrešiv u ovom periodu sa 12 poena, bez promašaja, za 8  ipo minuta.

Najveća prednost tokom 2. četvrtine bila je 44:27, a zanimljivo, čim su Čović i Perperoglu otišli na klupu da se odmore, crveno-beli su izgubili tri vezane lopte.

VIDEO: Zvezda u prvom poluvremenu demolirala Budućnost

NESTVARAN PROCENAT ŠUTA 

Zvezda je često tokom sezone umela da se muči sa lošim procentima šuta za dva i tri. Bilo je i mečeva na kojima su košarkaši pošto-poto forsirali trojke, često promašivali, a to je umelo da se odrazi i na rezultat. Ipak, na ovom susretu, ništa od toga nije viđeno. Šta više,u prvom poluvremenu, crveno-beli su uputili 15 šuteva za 2 poena i pogodili njih 13, 86.7 odsto. Uz to, od 10 pokušaja za 3, ubačena je polovina, za 50 posto učinka.

Posebno je zanimljivo da su, pored Čovića i Perperoglua, i Dobrić, Davidovac, Cirbes i Odžo bili stoprocentni i ubacili svaki od upućenih šuteva. Upravo je zahvaljujući preciznosti, naravno i dobroj odbrani, rezultat do poluvremena iznosio 54:38.

I u drugom delu igre, nije se mnogo toga promenilo, pa je tako na kraju ubačeno 25 od 30 šuteva za 2 i 12 trojki iz 25 pokušaja. Ovo je i za uslove NBA lige neverovatan procenat uspešnosti.

VIDEO: Odžo blokadom najavio pobedu Zvezde

BESNI REPEŠA I POTPUNI RASPAD BUDUĆNOSTI 

Valja istaći da su košarkaši crveno-belih odigrali izuzetno kvalitetnu odbranu. Samim tim, usledio je raspad sistema, kada je reč o napadu Budućnosti. U prilog ovome ide samo 38 ubačenih poena Podgoričana do poluvremena. Posebno je zanimljivo da su kvalitetni šuteri gostujućeg tima prvu trojku na susretu ubacili tek u 3. četvrtini. Do tada, stigli su da upute samo 3 šuta, bez pogotka.

Do kraja meča, napad su vodili stranci, oslanjajući se isključivo na individualni kvalitet koji im nije doneo mnogo toga dobrog.

VIDEO: Dobrićev šou na terenu razbesneo Repešu

Trener Repeša mogao je samo da maše rukama, i negodujući gleda dešavanja na terenu, na kojem je mogao da vidi sve, osim tečne i timske igre momaka koje sam trenira.

Takođe, svu nemoć zbog loše igre pokazao je i košarkaš Filip Barović kada je u 4. deonici dobio dve uzastopne tehniče greške posle divljanja na parketu, zbog  kojih je isključen.

Izraz lica Jasmina Repeše sve pokazuje; Foto: Marko Jovanović

POVREDA PERPEROGLUA

Najbolji pojedinac Zvezde Stratos Perperoglu meč je završio ranije zbog povrede. Upravo je to ono što može i najviše da brine sve u, i oko kluba, pred treći duel u Podgorici. Na kraju treće deonice, on je posle pogođene trojke nezgodno nagazio, momentalno se uhvatio za mišić i sa bolnom grimasom izašao sa parketa.

VIDEO: Povreda Perperogula posle neverovatne trojke

BUĐENJE KEJSI RIVERSA

I na ovom meču, baš kao i na prethodnim šansu da pokaže i opravda veliko ime, koje ga je i preporučilo Zvezdi, dobio Kejsi Rivers. U tome je delimilčno i uspeo. Za 16 minuta, Rivers je upisao 16 poena uz 3 od 4 za dva i 2 od 4 za tri, ali i uz 5 asistencija.

Njegov značajniji učinak će u narednim mečevima biti neophodan crveno-belima, naročito, ako se ispostavi da je povreda Perperoglua teže prirode.

VIDEO: Ovako je Zvezda deklasirala Budućnost

Svakako, ono što je najbitnije za crveno-bele, jeste vođstvo od 2:0. Domaći teren je u potpunosti iskorišćen, a brejk Podgoričana ostao je samo u domenu sna, naročito posle svega što su gosti prikazali.

Zvezda će u sledećem meču u sredu od 19 sati,  u hali Morača u Podgorici, imati težak zadatak, ali ne i nemoguć, posle prikazanog u duelima odigranim u Beogradu. Ulog je Evroliga i titula ABA lige, a do nje može onaj ko prvi stigne do tri pobede. Za sada, Zvezda je barem dva koraka bliža tom cilju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    14. april 2019 | 21:32

    Zvezda igra paklenu odbranu, uvek dve ruke idu u blokadu, preuzimanja, savršenstvo... Igraci vec godinu dana zive zajedno, trener isti... U r. d lige su imali 21-1 da su pogodili onaj sut protiv Valensije verovatno bi sad i tu igrali u finalu... Ekipa Zvezde je zrela za EL.

  • sasa

    14. april 2019 | 23:03

    zvezdas sam.. čestitam igračima. Ali ljudi nema smisla pljuvati trenera i to ničim izazvani. Pa nismo mi varvari. Bez obzira na prošlo finale. Idemo do tri nula...

  • Гидри

    14. april 2019 | 22:24

    Шта рећи, Стратосферос тата...лансирао их у стратосферу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA