≫ 

Oklahoma promašila 25 trojki, Lilard to ne prašta! Portland poveo u seriji (VIDEO)

Trio Lilard, Mekalum, Kanter vukli Trejlblejzerse do trijumfa protiv Tandera

  • 0

Plej-of je počeo za Portland i Oklhomu, i to jako dobro po sastav iz Oregona koji je u okršaju sa Tanderom stigao do vođstva u seriji prve runde - 104:99.

Ispostavilo se da je već prva četvrtina ispisala ime pobednika utakmice, taj period meča završen je rezultatom 39:25 u korist Portlanda koji je do kraja sve vreme manje-više dobro kontrolisao utakmicu i čuvao stečenu prednost iz prvih 12 minuta.

Ulogu lidera, razume se, preuzeo je Demijan Lilard, duel je završio sa 30 poena i ključno doprineo da vođstvo sve vreme bude na strani domaćeg tima.

Sjajan je bio i Kanter, uz 20 poena upisao je Turčin u lični plej-of rekord od 18 skokova, pa se odsustvo teško povređenog Nurkića ni ne oseća uz ovakva izdanja bivšeg centra Oklahome.

Prednost Portlanda išla je i do 19 razlike u drugoj četvrtini, međutim sve se zakomplikovalo po domaći tim naletom gostiju u režiji trojice najistaknutijih Džordža, Vestbruka i Adamsa, te je razlika sredinom treće deonice svela na samo tri poena - 80:77.

Ipak, Lilard je imao spreman odgovor, Portland se odbranio i uspeo da završi meč trijumfalno.

Definitivno je glavni razlog poraza Oklahome očajno šutersko veče kompletnog tima, čak 25 trojki promašili su gosti, Pol Džordž sam 11, uz date četiri iz 15 pokušaja. Šreder je promašio svih sedam, Vestbruk četiri koliko je i šutuno...

Džordž, za koga je bilo pitanje da li će uopšte igrati zbog povrede ramena, meč je završio sa 26 poena, Vestbruk je imao 24, a Adams 17.

NBA plej-of, prva runda

Zapad

Golden Stejt - Los Anđeles Klipers 1:0

Denver - San Antonio 0:1

Portland - Oklahoma 104:99

Hjuston - Juta (noćas)

Istok

Filadelfija - Bruklin 0:1

Boston - Indijana 84:74

Toronto - Orlando 0:1

Milvoki - Boston (noćas)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA