Irving "izdivljao" i ubacio više od trećine poena svoje ekipe, Bogdanović nije sam mogao da reši Seltikse! (VIDEO)

Kad se lomilo, rešavali su Tejtum i Hejvord

  • 0

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Indijana Pejserse u svom TD Gardenu 99:91 u drugoj utakmici prve runde Istoka plejofa NBA lige.

Krilo Indijane Bojan Bogdanović bio je najbolji strelac u Indijani sa 23 poena, a Hrvat je imao i osam skokova. Međutim, kako Pejsersima već neko vreme na spoljnim pozicijama fali defanziva Viktora Oladipa, Kajri Irving je mogao da "izdivlja" u napadu i sa 37 poena dominira u drugom meču.

"Ankl Dru" je pored 37 poena imao i sedam asistencija i šest skokova. Pratio ga je Džejson Tejtum sa 26 koševa i četiri skoka. Kada je reč o Indijani, osim Bogdanovića, Tadeus Jang je bio solidan sa 15 poena, dok su Tajrik Evans i Daren Kolison postigli po 13.

U vrlo neizvesnoj utakmici, Seltiksi su prelomili sve u poslednjih pedesetak sekundi iako je Indijana u trećoj četvrtini imala i dvocifrenu prednost, a pronašla je i nešto šuterskog ritma u poslednjih nekoliko minuta meča.

Bogdanović je iz bloka Majlsa Tarnera pogodio trojku za 88:87 na tri minuta do kraja meča. Usledio je stepbek koš Gordona Hejvorda, a Bogdanović je odgovorio novom trojkom za 91:89 na dva minuta do kraja.

Bojan je na ulasku u poslednji minut pri istom rezultatu odlučio da promeni ritam i ode do koša, izblokirao ga je Al Horford, a Tejtum je u kontri sa trojke pocepao mrežicu, a potom asistirao Hejvordu za lagane poene.

Tejtum je potom izveo loptu Hejvordu koji je pronašao Horforda, a pošto je odbrana Indijane bila loše postavljena, Džejson je uspeo da se izvuče, Horford ga je pronašao za zakucavanje koje je označilo i drugi trijumf tima iz Bostona.

Serija se sada seli u Indijanapolis.

VIDEO - Danilović: Razotkrio dva najveća mita o svojoj karijeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA