≫ 

Vraćaju se najcrnji dani Morače: Tuča navijača, upadi na teren, udaranje igrača, pljuvanje! (VIDEO)

Podgorička hala oduvek je važila za jedan od najtežih domaćinskih terena u jugoslovenskoj i regionalnoj košarci

  • 23

Incidenti koji su se desili na meču Budućnosti i Crvene zvezde samo su deo navijačkog folklora na ovim prostorima, a posebno u hali Morača.

To ih nikako ne opravdava, ali više od svih Podgorički sportski centar je i u prošlosti važio za negostoljubivo mesto, pravi domaćinski teren gde su i protivnički igrači, ali i sudije često strahovali od navijača, popularnih Varvara.

Pritisak na sudije, vređanje igrača, uletanje u teren, tuča sa protivničkim pristalicama često su bili deo kolorita Morače i Varvara.

Prošle godine u oktobru na početku sezone došlo je dos sukoba na tribinama između Varvara i navijača Zvezde i do tuče koja je brzo okončana.

TURSKI KOŠARKAŠ NAPADNUT, PA PREBIO NAVIJAČA BUDUĆNOSTI

Nije bilo incidenata samo u regionalnoj i domaćoj ligi, već i u Evropi. U svojoj „Morači“, 7. januara 2015. godine Budućnost je izgubila u prvoj utakmici druge faze Evrokupa od turskog Banvita sa 74:68, ali se o ishodu susreta gotovo i nije pričalo, ostao je u senci upada na teren jednog navijača Budućnosti i fizičkog nasrtaja na gostujućeg igrača, zbog čega je taj navijač od košarkaša Banvita “počašćen” batinama već na parketu...

UPAD NA TEREN ZA OBRAČUN SA GROBARIMA

Pre samo šest godina napravili su skandal kada su preko celog terena pretrčali da bi se sukobili sa grobarima na meču sa Partizanom.

NEREDI I NA RUKOMETU

Pre tačno deset godina Morača je 2009. bila poprište žestoke tuče rukometaša. Rukometaši Budućnosti savladali su u Podgorici Lovćen sa 28:26 i osvojili titulu prvaka Crne Gore, ali će meč ostati upamćen po velikoj tuči u dvorani "Morača".

Povod za incident dogodio se 69 sekundi prije kraja, kada je utakmica koja je odigrana u ponedjeljak veče već bila riješena. Rukometaš Budućnosti i bivši kapiten Lovćena Goran Đukanović udario je laktom Igora Markovića i dobio direktan crveni karton. Marković je pokušao da mu uzvrati nakon utakmice, poslije čega su navijači utrčali na teren te je uslijedila opšta tuča.

Ako se ode i koju deceniju ili dve u prošlost možemo se prisetiti i vremena YUBA lige koja je bila na prostoru nekadašnje Srbije i Crne Gore. I tada je Budućnost bila veoma neprijatan domaćin, u šta su se uverile i srpske sudije koje su sudile u Podgorici i znaju koliko je teško da se pobedi u takoj atmosferi.

VIDEO: Sin crnogorskog ministra policije pljuje igrače Zvezde

VIDEO: Linč košarkaša Zvezde u Morači iz drugog ugla: Varvari se unosili Tomiću u lice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislija

    18. april 2019 | 22:54

    Cela crna gora stala u moracu.....Milo ih zatrovao mrznjom i gradi im neki lazni identitet....aj da vidi da li ce iko normslan da ode na letovanje tamo.Bojkot, dok ne pocrkaju gladni....

  • MILOVCI

    18. april 2019 | 23:00

    Primitivni divljaci...

  • Bora

    18. april 2019 | 22:31

    Kakvi varvari hahaha ma idi bre, to su volovi!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA