≫ 

Jasikevičijus, posle drame, pokorio Istanbul i vratio učitelju "milo za drago": Žalgiris dobio Željkov Fener, Gudurić tragičar (VIDEO)

Litvanci su došli do još jedne velike pobede ove sezone

  • 0

Košarkaši Žalgirisa pobedili su u Istanbulu prvoplasirani tim reguilarnog dela, ekipu Fenerbahčea, 82:80, i tako izjednačili na 1:1 u aktuelnoj seriji četvrfinala plej-ofa Evrolige.

Posle ubedljivih 76:43 u prvom meču četvrfinala, Litvanci su ovoga puta bili mnogo efikasniji, uz to, i odbrana je bila na vruhncu zadatka, pa iznenađenje nije izostalo, iako je na kraju turski tim imao priliku za potpuni preokret.

- Imamo 48 sati da promenimo svoje izraze lica i da pronađemo nešto između naših nogu - rekao je Jasikevičijus posle debakla u prvom meču.

Utisak je da je njegov tim zaista na ovom susretu imao sve što je bilo potrebno za veliki trijumf. Već je neizvesna prva deonica ukazala da će duel "učitelja" Željka Obradovića i njegovog "učenika" mladog i perspektivnog trenera Jasikivičijusa biti izuzetno zanimljiv.

Posle 21:20 u prvoj četvrtini, Zeleni su zaigrali mnogo bolje i do poluvremena poveli 46:39. Usledila je još efikasnija 3. deonica u kojoj je meč prelomljen i u kojoj su gosti došli do nedostižnih 17 poena razlike koje Fener nije uspeo da nadoknadi do kraja susreta, iako je za to bilo prilike. Fener je poslednjih 10 minuta imao najbolji period igre.

Prednost gostiju sve se više topila od samog starta poslednje deonice. Tako su, na samo 3 minuta do kraja, trojkom srpskog internacionalca Marka Gudurića, košarkaši Fenerbahčea uspeli da priđu na svega 6 poena zaostatka. Potom su prišli i na 4 i onda , pogotkom raspoloženog Melija, izjednačili na svega tridesetak sekundi do kraja, 80:80.

Usledio je napad Žalgirisa u kojem su uspeli da postignu dva presudna poena, jer je u sledećem napadu Gudurić nagazio liniju i omogućio gostima veliki trijumf.

Zanimljivo je da su obojica trenera, inače veliki prijatelji, na sličan način reagovali na poteze svog tima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ulanovas sa 20, a pratili su ga Nejt Volters sa 14 i Brendon Dejvis sa 13.

U ekipi Fenerbahčea, Điđi Datome postigao je 17, Sloukas je imao 15, a Jan Veseli 12 poena. Srpski internacionalac Marko Gudurić meč je završio sa 11 poena, dok je Nikola Kalinić imao 4.

Da podsetimo, sledeći meč, 3. u seriji, igra se 23. aprila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA